Vállalja a felelősséget a teherautó sofőrje, aki szörnyű tragédiát okozott a hónap elején a fővárosban, egy pesterzsébeti iskolánál. A baleset következtében egy kilencéves kisfiú, életét vesztette. A férfi továbbra is szabadlábon védekezhet.

Nincsenek szavak

A Kékvillogó.hu az elsők között számolt be arról, hogy borzasztó tragédia történt Budapest 20. kerületében, a Mártírok útján. Egy tehergépkocsi egy kerítésnek ütközött, ami a járdán tartózkodó gyalogosokra dőlt, egy 9 éves kisfiú pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Papírgyűjtés volt az iskolában

A tragédia Pesterzsébeten, a Mártírok útján, a Gyulai István Általános Iskola előtt történt. Az intézményben papírgyűjtés volt és reggel megérkezett a hulladékszállító autó az iskolához. A szemtanúk szerint a szállítóautó nekiment a kerítésnek, amitől a kaput tartó betonfal kidőlt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem élte túl

A gyermekről az arra járó szülők szedték le a súlyos kerítésdarabot, de az életét már így sem lehetett megmenteni. A helyszínen meghalt. Édesanyja megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Végzetes hiba

A BudaPestkörnyéke.hu helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a szerencsétlenül járt gyermek megállt a kerítés előtt, hogy kiengedje az udvarról a papírhulladékot szállító teherautót. A teherautó állítólag túl nagy ívben vette a kanyart az udvarról, beleakadt a nyitott kertkapuba és magával rántott mindent. 

„Iskolánkban tragédia történt”

Iskolánkban tragédia történt. A 3.A osztályon kívül más osztályt nem érint. Ezt írták ki a 20. kerületi Gyulai István Általános Iskola Facebook-oldalán.

Nem rendeltek el szünetet

A helyszínről származó információik szerint az iskolában nem rendeltek el tanítási szünetet a történtek miatt. Jobbnak tartották, hogy a gyerekek együtt voltak a tanárokkal és a pszichológussal az első két órában, azután pedig megpróbálták folytatni a tanítást az órarendek szerint. Amelyik szülő ragaszkodott ahhoz, hogy hazavigye a gyerekét, akkor őt elengedték iskolából, még szerdára is és igazolást sem fognak kérni ehhez.

Részletes vallomást tett a sofőr

Mandiner friss információi szerint időközben részletes vallomást tett a sofőr. Ennek során ismételten kifejezte sajnálatát a történtek miatt, valamint hangsúlyozta, hogy továbbra is együttműködik a hatósággal. Úgy nyilatkozott, hogy a tettéért vállalja a felelősséget, ugyanakkor kérte az eset összes körülményének részletes kivizsgálását.

Szabadlábon védekezhet

A nyomozást irányító Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség nem látta indokoltnak a férfi letartóztatását, így a férfi szabadlábon védekezhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK