Hiába várták a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Kulcsár Edinát, ő most sem jelent meg azon a tárgyaláson, amelyre tanúként beidézték. Az egykori szépségkirálynő ehelyett Németországba utazott, ami a jelenlegi helyzetében nem volt túl jó ötlet. Az Ügyészség szerint K. Zoltán és társai korábban hoszteszmunkára közvetítettek külföldre modelleket, többek között Dubajba is.

Hoszteszmunka külföldön

A per már évek óta húzódik. A vádirat szerint K. Zoltánt, P. Szilviát és Sz. Vivient azzal vádolják, hogy ismerősi körükből közvetítettek ki modelleket úgynevezett hoszteszmunkákra belföldre, illetve külföldi országokba is, ennek apropóján pedig az egykori szépségkirálynőt is szerették volna meghallgatni tanúként. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Spontán család vagyunk”

Erre viszont nem került sor, Edinát hiába várták a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, mert külföldre távozott. „Márk tegnap éjjel fellépett, korán reggel felkelt, elintézte a dolgait, aztán visszafeküdt. 6 körül kinyílt a szeme, majd a semmiből közölte, hogy csomagoljak. Megyünk Németországba, mert fontos dolga van. Spontán család vagyunk – osztotta meg az Instagram-oldalán a háromgyermekes édesanya.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem az első alkalom

Nem ez volt azonban az első alkalom, hogy az idézés ellenére Kulcsár Edina nem jelent meg az ügyben tartott tárgyaláson. Korábban a várandósságára hivatkozva nem tanúskodott, illetve a hivatalos szervekhez is visszaérkezett az idézés, mivel azt nem vették át.

Erre számíthat, aki nem jelenik meg

A jogszabályok szerint elsődlegesen pénzbírságra számíthat az, aki nem jelenik meg az idézés ellenére sem, kivéve, ha a beidézett személynek jó oka volt a távollétre. Ha ez nem áll fent, akkor 100 vagy akár 300 ezer forintra is megbírságolhatják. A következő fokozat, ha a bíró elrendeli a tanú elővezetését. Ez azt jelent, hogy rendőr kíséri be a bíróságra az érintett személyt. Erre főként akkor kerül sor, mikor a tanú többszöri alkalommal sem tesz eleget az idézésnek, viszont az ügy szempontjából fontos lehet a vallomása.

„Nem volt jó ötlet”

„Ha valakit legalább 3-4 alkalommal szeretett volna meghallgatni a bíró, ő feltehetően fontos szereplője ennek a tárgyalásnak” – mondta Lichy József ügyvéd a Borsnak, vagyis Kulcsár Edina szempontjából nem volt jó ötlet ebben a helyzetben a németországi utazás.

Beidézték Hódi Pamelát is

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy ebben az ügyben korábban már beidézték tanúnak Hódi Pamelát, Berki Krisztián volt párját, aki az ügyvédje kíséretében jelent meg a bíróságon. Az influenszer jogi képviselője indítványozta zárt tárgyalás tartását, arra hivatkozva, hogy ügyfele ma már édesanya és feleség, az ügy pedig sérti a jó hírét és a magánéletét. A bíróság az indítványt elutasította azzal a hivatkozással, hogy a tárgyalás eddig is nyilvános volt, a bíróság pedig gondoskodott a magánérdek megóvásáról azáltal, hogy megtiltotta a tárgyaláson kép- és hangfelvétel készítését.

Zaklatott volt Hódi Pamela

Hódi Pamela meglehetősen zaklatottnak tűnt, de összeszedetten válaszolt a bírónő kérdéseire. Elmondta, hogy K. Zoltánt nagyjából tizennégy éve ismerte meg egy szórakozóhelyen. A férfi külföldi hosztesz munkát ajánlott neki, ő pedig úgy gondolta, ez nem rossz dolog, hiszen itthon nem fizetett olyan jól a hoszteszkedés, amelynek során rendezvényeken szórólapokat osztogatott, vagy hot-dogot árult. Pamela a meghallgatáson úgy nyilatkozott, 2010 környékén dolgozott külföldön K. Zoltán közvetítése révén.

Kedvesnek kellett lenni és mosolyogni

Arra a kérdésre, mi volt a feladata a munkák során, azt válaszolta, kedvesnek kellett lennie, mosolyogni, pezsgőt kínálni, beszélgetni. Arra kifejezetten emlékezett, hogy a rendezvényeken sokat kellett kanapén ülnie, ahogy ő mondta, „konkrétan térdfájásig”. Azt is elmondta, hogy a lányoknak nem volt megtiltva a tánc és az italfogyasztás, de ő nem fogyasztott alkoholt.

Több mint százezer forintot keresett naponta

Hódi Pamela arról is beszélt, hogy hotelekben szállt meg, és sem a repülőjegyért, sem a szállásért nem kellett soha fizetnie, azt a közvetítői cég állta. Emlékei szerint 300-500 eurót (mai árfolyamon 107-180 ezer forintot) keresett naponta. Azt a korábbi és mostani vallomásában is határozottan tagadta, hogy olyan munkára kényszerítették volna, amit a testével kellett volna végeznie. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Kulcsár Edina. Fotó: archív