A gyilkos vallomása egy többszörösen visszaeső, éppen próbaidőre kiengedett, már másokat is bántalmazott ember hazugságait tartalmazza, nincs összefüggésben a tényekkel. Ezt mondta a Császár Zsolt haláláról ikertestvére, Noémi. A magyar sztárpszichológus, Prof. Dr. Bagdy Emőke fia az Amerikai Egyesült Államokban emberölés áldozata lett. A család szeretné kideríteni, mi történt pontosan.

Amerikában történt

Mindenkit sokkolt a hír: a Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy meghalt a magyar sztárpszichológus, Prof. Dr. Bagdy Emőke fia. A férfi az Amerikai Egyesület Államokban élt, úgy tudni emberölés áldozata lett. Arizonában, a helyi sajtóban kezdett terjedni a hír, hogy egy éles eszközzel kioltották egy 53 éves magyar férfi, Császár Zsolt életét. A tragédia október 21-én történt, nem sokkal később pedig kiderült, az áldozat Bagdy Emőke fia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Halálos szóváltás

Az amerikai lapok értesülése szerint a tettes egy 18 éves, Yaaliyah Ezekiel Jackson nevű férfi, aki egy szóváltás következtében, állítása szerint önvédelemből sebesítette meg halálosan a magyar férfit. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezt mondta az elkövető

Jackson elmondása szerint Zsolt a nővére lakásán vendégeskedett, itt szólalkoztak össze, ezt követően történt a tragédia. Ezzel szemben Bagdy Emőke azt mondja: „Amit olvastunk mi is a kinti lapokban, azok értelmetlenségek. A lányom, Zsolt ikertestvére és a vejem kint van Arizónában, még nagy erőkkel zajlik a nyomozás” – magyarázta, továbbá azt elmondta, az amerikai jog értelmében az áldozat hozzátartozói minden dokumentumot, hanganyagot megismerhetnek, így a boncjelentéstől a tanúvallomásokig mindent.

Máshogy történt

„Ezért biztos forrásból mondhatom, semmi nem igaz abból, amit a sajtó leírt” – fogalmazott a pszichológus, aki azt mondja a teológus fiát egy rendezvényre hívták meg, de tőrbe csalták. Bagdy Emőke azt mondja, nyereségvágyból oltották ki a fia életét.

Hazugságok a vallomásban

„A vallomás egy többszörösen visszaeső, éppen próbaidőre kiengedett, már másokat is bántalmazott ember hazugságait tartalmazza, nincs összefüggésben a tényekkel. Ez a férfi egész életét intézetekben töltötte, főként fiatalkorúak börtönében. Nincs vesztenivalója, ő otthon van a börtönvilágban, neki az a biztonság, bármely bizarr is ez. Ezzel szemben a társai nagykorúak, rájuk komoly büntetés vár” – mondta a Blikknek dr. Császár-Nagy Noémi, Zsolt ikertestvére.

Aljas szándékból

A testvér azt állítja: aljas szándékból, előre kitervelten, nyereségvágyból ölték meg az ikertestvérét Szerinte csak egy öreg autó és egy mobiltelefon megszerzése volt a céljuk. „Több elkövető volt, a bátyámat tőrbe csalták. Mindenkinek megvolt a maga dolga, mindenről van kamerafelvétel, dokumentumok, tanúk” – árulta el.

Magyarországon tartják a gyászszertartást

Dr. Császár-Nagy Noémi azt is elmondta, hogy azért érkeztek Arizonába, hogy hazavigyék Császár Zsolt testét, és hogy Magyarországon tartják majd a gyászszertartást. A procedúra meglehetősen bonyolult, mert amerikai és magyar állampolgár is volt. A 83 éves édesanyát, Bagdy Emőkét nem terhelhetik azzal, hogy utazzon 27 órát, szálljon át kétszer és tárgyaljon a kórboncnokokkal és a hivatalokkal.

Művelt, tehetséges ember volt

Zsoltot mindenki szerette, kedves, tehetséges, segítőkész emberként ismerték. Családja elmondása szerint szeretett olvasni, sütni-főzni, az összes étel történetét ismerte. Amerikába költözése után a Las Vegas-i egyetemen végzett teológia szakon, de emellett japán szakra is járt, felsőfokon beszélte a japán nyelvet is és elvégezte a vendéglátóipari egyetemet is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Bagdy Emőke. Fotó: Youtube