Vádat emeltek egy férfi ellen, aki tavaly júniusban, bódult állapotban, száguldozva elmenekült az igazoltató rendőrök elől, pár hétre rá pedig két közúti balesetet is okozott, és mindkét helyszínről elmenekült – derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből.

Jogsi nélkül

A vádirat szerint a férfi tavaly június 30-án a 13. kerületben, a Váci úton érvényes vezetői engedély nélkül, alkoholtól és kábítószertől befolyásolt állapotban vezetett egy személygépkocsit, amelyben három utas is volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Index nélkül

Az egyik kereszteződésben indexelés nélkül kanyarodott be, emiatt rendőrök intézkedni akartak, de elmenekült előlük. A vádlott menekülés közben számos közlekedési szabályt megszegett, egyirányú utcákba hajtott be, a forgalommal szemben száguldozott és a sebességkorlátot is átlépte.

FRISS!

Borzalom az M5-ösön: elaludt a volánnál a sofőr, majd nekicsapódott az előtte haladó kamionnak – Többen súlyosan megsérültek

Padkának ütközött

A menekülésnek az vetett véget, hogy a vádlott nagy sebességgel a padkának ütközött, és az autó két első kereke defektet kapott. Ekkor a sofőr kiszállt az autóból és egy társasházhoz futott, ahol egy hetedik emeleti lakás teraszkorlátján ülve öngyilkossággal fenyegetőzött, míg végül a rendőrök elfogták.

Veszélyes manőverek

A vádlott a közlekedési szabályokat többszörösen és súlyosan sértő manővereivel közvetlen veszélynek tette ki mások életét és testi épségét – írták.

Piás is volt

A vádirat szerint a férfi tavaly július 28-án szintén bódult állapotban ült volán mögé, és a 19. kerületben, az Ady Endre úton balesetet okozott. Az előtte haladó autó sofőrje megállt, ő pedig nekiütközött, majd megállás nélkül elhajtott. Közvetlenül ezután a 10. kerületben, az Üllői úton is balesetet okozott, miután elvesztette uralmát a gépkocsija felett és egy másik autónak ütközött. Emiatt a másik autó sofőrje a járdára hajtott és fának csapódott. A vádlott ezt a baleseti helyszínt is megállás nélkül elhagyta – ismertette az főügyészség.

Ez is érdekelhet:

“Az autó alatt találtuk meg Bencét” – megszólalt az M7-esen meghalt kisfiú tragédiájáról a nagymama, Mária végignézte unokája haláltusáját

Több mindennel vádolják

A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség a 23 éves férfit közúti veszélyeztetéssel, cserbenhagyással, valamint ittas, illetve bódult állapotban elkövetett vezetéssel és kábítószer-birtoklással vádolja – olvasható a közleményben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció