Az ütközésre riadt az a román sofőr, aki miatt 2019 nyarán többen megsérültek az M5 autópályán. Nekiment egy előtte haladó kamionnak, ő és utasai is súlyosan megsérültek.

2019-ben történt

Budapestről tartott Szeged felé személyautóval 2019. július 25-én délelőtt az akkor 29 éves férfi. A 28-as kilométer szelvényben, Dabas térségében, kb. 90 km/h sebességgel haladva hátulról nekiütközött egy szabályosan közlekedő járműszerelvénynek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elaludt a sofőr

A csattanásra ébredő sofőr próbálta megtartani a járművet, de megpördült, és a szalagkorlátnak csúszva a forgalommal szemben állt meg.

Rommá tört kocsi, súlyos sérültek

A baleset következtében a kocsi rommá tört, a vezető és három utasa súlyos, egy további utas könnyű sérüléseket szenvedett. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy komolyabb tragédia nem történt.

Fotó a helyszínről:

Elismerte

Felgyógyulása után ejtették meg a sofőr gyanúsítotti kihallgatását. A férfi elismerte felelősségét, a baleset szinte bizonyosan azért következett be, mert elaludt a volánnál.

FRISS!

“Az autó alatt találtuk meg Bencét” – megszólalt az M7-esen meghalt kisfiú tragédiájáról a nagymama, Mária végignézte unokája haláltusáját

Nehézkes elérhetőség

A dabasi vizsgálók minden szükséges nyomozási cselekményt elvégeztek, amelyeket az érintettek külföldi tartózkodása és nehézkes elérhetősége lassított.

Közúti baleset okozása

A sofőr ellen a közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügy iratait a Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai átadták az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu