A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 éves férfival szemben, aki jogosítvány nélkül és ittasan vezette munkáltatója gépkocsiját, amellyel balesetet is okozott.

Piásan ült a volán mögé

A vád szerint a férfi 2020. november 1-jén éjjel egy Nógrád megyei település vendéglőjének udvarából ittas állapotban elindult a munkáltatója tulajdonát képező személygépkocsijával, hogy a nála vendégeskedő barátaival meglátogassanak valakit. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Betonhídnak ütközött

Röviddel elindulása után ittassága miatt lehaladt az úttestről és egy betonhídnak ütközött, a baleset következtében két barátja könnyű sérüléseket szenvedett, a jármű pedig totálkárosra tört.

Fotó a totálkárosra tört autóról:

Fotó: Police

Vádat emeltek ellene

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járásbíróság előtt, vádiratában pénzbüntetés kiszabására, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra, továbbá a bűnügyi költségek megfizettetésére tett indítványt.

Fotó a helyszínről:

Fotó: Police

Ám ez még nem minden

A férfi és társai ellen nemcsak büntetőeljárás indult: őt a Balassagyarmati Közlekedésrendészeti Alosztály rendőrei a vezetői engedély nélküli vezetés és a biztonsági öv nem használata miatt, barátait pedig a biztonsági öv bekapcsolásának elmulasztása miatt a szabálysértési hatóság előtt is feljelentették.

Rendszeres probléma az ittas vezetés

Pár hete a KékVillogó számolt be arról a döbbenetes esetről, melynek során egy középkorú testvérpárt ütött el egy munkagép vezetője. A sofőrt a baleset után rendőrautó szállította vérvételre. Erre azért volt szükség, mert a munkagép vezetőjénél ittasságot jelzett a helyszínen alkalmazott a szonda.

Majdnem elütött még egy embert

Az egyik súlyosan sérült férfi munkatársával a 112press.hu újságírója beszélt, aki éppen hogy csak el tudott lépni a munkagép elől. A férfi elmondta, hogy hirtelen azt sem tudták, hogy mi történik. Az ütközés után nem sokkal a dömper vezetője visszatolatott. 

Ittas volt a sofőr

Az esetről beszámoló 112press.hu az írja, hogy az elütött testvérpárt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A portál most a balesetről egy videót is közzétett, illetve időközben az is kiderült, hogy a balesetet okozó sofőrnek nem volt jogosítványa. A lap azt is írja, hogy a munkagép vezetője és a sérültek ismerték egymást, azt pedig mindenki kizárta, hogy szándékosság állna a történtek hátterében. A lap azt is írja, hogy a baleset eddig tisztázatlan körülmények között történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Police