A ráckevei rendőrök azonosították és elfogták azt a ráckevei párt, akik a gyanú szerint több ingatlanba bejutva vittek mindent, ami csak megtetszett nekik. Több százezer forintos kárt okoztak a kilenc ingatlan tulajdonosának.

Sorra érkeztek a bejelentések

Makádtól – Szigetújfaluig, sorra érkeztek 2022. március és május között a feljelentések betörésekről. Hol a lakatot vágták le, hol pedig a csukott  de nem zárt ajtón egyszerűen beosontak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vittek mindent

Volt, hogy saját kulccsal, vagy éppen megtévesztéssel kerültek beljebb a lakásba. Nem válogattak, vittek mindent, ami elnyerte a tetszésüket és úgy vélték, pénzzé tehető: létrát, kanna benzint, vashulladékot, gáztűzhelyet, talicskát, elektronikai készülékeket egyaránt.

Ez is érdekelhet:

Döbbenet: nekiesett a kalauznak a vonaton ez a 29 éves nő – A férfi csak az asszony lányának akart segíteni, csúnyán ráfázott

Azonosították őket

A ráckevei rendőrök adatgyűjtése néhány nappal ezelőtt hozott eredményt, azonosítottak a betöréssorozattal összefüggésbe hozható 39 éves P. Tamást, és 26 éves élettársát.

Megeredt a nyelve

A nő először csak egy „balhét” ismert be, ám a bizonyítékok hatására megeredt a nyelve és feltáró jellegű, részletes vallomást tett. Beszélt azokról, amiket a párja egyedül követett el, de azokat is felsorolta, amelyekben mindketten részt vettek.

A férfi nem volt ilyen bőbeszédű

A férfi egynél többet nem volt hajlandó elismerni, sőt állítása szerint a sértettel később azt is megbeszélte és bocsánatot kért, de még nem tudták rendezni a „sarukat”.

Ez is érdekelhet:

El akarta dobni magától az életét ez a férfi Baján, a rendőrök az utolsó pillanatban érkeztek

Eljárás folyik

A Ráckevei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a letartóztatásban lévő férfi és szabadlábon védekező társa ellen több rendbeli lopás bűntettének és több rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu