Kiülnél a kertedbe kávézni, de nincs hova? Meghívnád a barátaidat egy kerti partira, de félsz, hogy az időjárás elronthatja a programot? Vagy csak pihengetnél kedvenc regényeddel egy biztonságos helyen az udvar közepén a szabad levegőn?

Manapság olyan az idő, hogy nyáron is bármikor eleredhet az eső, vagy nagyobb szél támadhat fel. Ráadásul az esti bulihoz már jobb egy zárt hely, főleg, ha hideg van. Mi az, ami megoldást nyújthat? A pergola egy korszerű kerti pihenőhely, ami pont ezekre a tevékenységekre alkalmas.

Mit tud egy pergola? Mit szeretünk benne? Milyen jó tulajdonságai vannak, amelyekkel szolgálják kényelmünket? Írásunkban erről lesz szó.

Mire jó a pergola?

A friss levegő egészséges és a lelkünknek is jót tesz, ezért szeretünk minél több időt kint tölteni a szabadban. Ám nem mindig alkalmas ehhez az időjárás, viszont ha van egy pergolánk az udvar közepén vagy akár a ház falához építve, komfortosan berendezhetjük, hogy mind a négy évszakban használni tudjuk.

A meleg kínzó lehet egy idő után, illetve a tűző napsugarak nem tesznek jót a bőrünknek sem, sőt kifejezetten ártalmasak. A szél olykor kellemes, ha túl meleg van és lágyan felfrissíti a fülledt levegőt, de ha jobban feltámad, már zavaró lesz.

Az esőben megázunk fedél nélkül, ami megfázáshoz is vezethet, ráadásul nem túl előnyös, kivéve persze akkor, ha vizespólós versenyt rendezünk. Télen pedig már nagyon hideg van, csak rövid ideig bírunk kint tartózkodni, ellenkező esetben már didergünk és igyekszünk minél előbb menedéket találni.

A pergola mindezekre a helyzetekre kiváló lehetőséget nyújt, hiszen ha megfelelően rendezzük be, egész évben használhatjuk.

Kerti lugas helyett modern pergola

A pergola lehet szabadon álló, de fal mellé is felhúzható. A Topredőny által kivitelezett típusok mind esztétikus díszei a kerteknek, udvaroknak. Az ingatlan is felértékelődik egy dekoratív és praktikus pergolával megtoldva.

Hajdanán ugyanezt a célt szolgálták a kerti lugasok, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy kúszónövények nőtték be a tartóoszlopokat. Ma már a legkorszerűbbeknek mozgatható lamellákból áll a teteje, amelyekkel speciálisan lehet szabályozni a beszűrődő fényt és a vízállóságot is.

Pergola minden időben

Teljes védelemmel is lehet építeni a pergolát, ha téliesíteni szeretnénk. A lamellák zárt állapotban nem engedik be az esőt és a havat sem, ám nagyobb hó esetén inkább húzzuk szét, nehogy beszakadjon. Jobb időben a fényszűrést optimalizálhatjuk a mozgatható és dönthető alumíniumlamellák segítségével.

Az oldalfal lehet textil vagy eltolható üveg is, ez utóbbi a hidegben is védelmet nyújt. A pergola fűtőtestekkel felszerelve tökéletes pihenő- és szórakozási lehetőség lesz a nagyobb hidegben is.

Éjszakai és esti bulikhoz nélkülözhetetlen a körbefutó LED-világítás, amit szintén érdemes felszereltetni. Nagyon hangulatos lesz tőle a hely, ráadásul nem kell napnyugta után a házban folytatni a partit. A legkorszerűbb pergolák motorizáltak és okosrendszerekbe integráltak.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: topredony.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.