Utcán fosztotta ki a 47 éves nő az idős férfit Kecskeméten. Elszedte a férfi pénzét és ellopta az élelmiszerrel teli táskáját. Júliusban is történt egy hasonló eset Kecskeméten.

Vásárolni ment a férfi

Az idős férfi vásárlásból indult haza Kecskeméten még szeptember 24-én. Egyszer csak észrevette, hogy követi egy 47 éves nő.

Pénz és kenyerét kért

Az asszony meg is szólította: pénzt, valamint a boltban vett kenyeret akarta elkérni, ám az idős férfi nem adta oda a dolgait.

Több utcán keresztül követte

A nő utcákon keresztül ment áldozata után, miközben folyamatosan beszélt hozzá, majd egy óvatlan pillanatban hirtelen kirántotta a férfi zsebéből az ott tárolt pénztárcát. Abból kivett némi készpénzt, illetve a férfi kezében lévő szatyrot elszakítva elvette a boltban vásárolt élelmiszert is, majd elszaladt.

Elfogták a nőt

A nyomozók a férfi által adott személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 47 éves helyi lakost. A kifosztás bűntettével gyanúsítható asszony kihallgatását követően szabadlábon védekezhetett.

Bíróság elé áll a nő

Ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítás javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.

Szintén az utcán rabolták ki

A Kekvillogo.hu is megírta, hogy 2020. július 9-én éjjel, szintén Kecskeméten, a Műkerti sétányon megtámadtak és kiraboltak egy embert. Az áldozat elmondta, hogy röviddel korábban leszólította egy férfi az utcán, és cigarettát, valamint pénzt követelt tőle.

Földre lökte a férfit

Ő vonakodott átadni értékeit, ezért az elkövető lökdösni kezdte, földre lökte, és átkutatta a ruházatát. Eközben elszakította a nadrágjának a zsebét, és abból cigarettát, öngyújtót valamint mobiltelefont vett ki, végül elszaladt.

21 éves férfi rabolt

A helyszínre érkező egyenruhások részletesen kikérdezték a 48 éves áldozatot. Az általa adott pontos, részletes személyleírás alapján a Kecskeméti Rendőrkapitányság Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának munkatársai már a helyszínen tudták, hogy ki lehet a feltételezett elkövető: egy 21 éves ceglédi lakos, akit néhány órával korábban egyszer már előállítottak, mert az állomáson garázdálkodott.  

Kiemelt kép: Kecskemét egyik utcája, ahol júliusban történt rablás – Forrás: police.hu