Sikkasztás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 72 éves nógrádsápi asszonnyal szemben, mert eladta az unokája nála parkoló autóját.

A nagymamánál parkolt

Az unoka ajándékba kapott a nagybátyjától egy autót 2020 nyarán. Mivel nem volt jogosítványa, ezért a kocsi a nagymama nógrádsápi házának udvarán parkolt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megromlott az unokával a kapcsolat

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint később megromlott a kapcsolat a nagymama és a Budapestre költöző unokája között, azért az asszony tavaly januárba úgy döntött, hogy eladja a kocsit.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ez is érdekelhet

“Mindenre fel voltam készülve, de arra nem, hogy a kisfiam eltemessem” – édesapja karjaiban halt meg a 6 éves Milán, miután beszakadt a kisfiú alatt a patak jege

Hamisított aláírás

Amikor a vevő megérkezett hozzá, akkor nő aláhamisította az unoka aláírását az adásvételin, a vevő pedig a hamis szerződés felhasználásával a kormányhivatalnál később a nevére is íratta a járművet.

100 ezer forintos kár

Az idős asszony 100 ezer forint kárt okozott unokájának, ugyanakkor tisztában volt azzal is, hogy az általa hamisított szerződés felhasználásával a vevő a járművet a nevére fogja íratni, így magatartásával hozzájárult ahhoz, hogy a közhiteles hatósági gépjármű-nyilvántartásba valótlan adatokat jegyezzenek be.

Pénzbüntetést kezdeményeztek

Az unoka és a nagymama között eredménytelenül végződött a közvetítési eljárás, így az ügyészség sikkasztás vétsége és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat az asszony ellen a Balassagyarmati Járásbíróságon, melyben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ez is érdekelhet

“Meg akartam leckéztetni” – embertelen módon okozott fájdalmat ivócimborájának V. Norbert, mindezt mobiltelefonjával rögzítette, majd reggel észrevette, hogy barátja már nem él

Visszavették az autót

A vevőtől a gépjárművet lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának, így az unoka kára megtérült. A nagymama az autó vételárával, mintegy 100 ezer forinttal gazdagodott, ezért az ügyészség vagyonelkobzást kért rá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset

Kiemelt kép: illusztráció