Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a budapesti férfire, aki 2018 októberében agyonverte a volt kollégáját Balassagyarmaton. V. Norbert a súlyos bántalmazást és az áldozata szenvedését mobiltelefon rögzítette.

Közös italozás

2018 októberében V. Norbert meglátogatta az ismerősét Balassagyarmaton, akivel több helyi szórakozóhelyet is felkerestek a városban. Később azonban összevesztek, és az ittas férfi több alkalommal is mellkason és vállon ütötte ismerősét a település főutcáján. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pénzt kért kölcsön

V. Norbert és ismerőse a késő éjszakai, kora hajnali órákban a helyi férfi anyukájához mentek, ahol a férfi megpróbált kölcsönkérni a későbbi áldozatától.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rátámadt vendéglátójára

Amikor a férfi közölte vele, hogy nem ad neki pénzt, akkor V. Norbert brutális módon ütlegelni és rugdosni kezdte.

Rögzítette az áldozat szenvedését

A 40 éves férfi őrjöngve támadt rá társára, és az első másodperctől az utolsóig rögzítette mobiljával a bántalmazást, és az áldozata szenvedését. Ezeken pedig olyanokat mondott neki, hogy “megöllek” és a “saját lakásodban fogok végezni veled”.

Össze-vissza beszélt a bíróságon

V. Norbert a büntetőeljárás korábbi szakaszában azt mondta, hogy mind a ketten ittasak voltak, és abból pattant ki az egész, hogy vállon ütötte az ismerőse. De olyanokat is mondott, hogy a sértett a saját anyját is megverte, amikor vele kötekedett.

Meg akarta leckéztetni

A tettes azt állította, hogy ezért döntött úgy, hogy megleckézteti, és megmutatja majd neki másnap a bántalmazásáról készített videót, hogy lássa milyen az, amikor egy kiszolgáltatott embert bántanak.

Megkezdte az újraélesztést

V. Norbert csak reggel vette észre, hogy az ismerőse semmilyen életjelet nem ad. Ekkor álnéven értesítette a mentőszolgálatot, s a mentőszolgálat diszpécserének utasítására megkezdte az ismerőse újraélesztést.

Új ruhákat vett

A mentőszolgálat tagjainak kiérkezése után azonban elhagyta a helyszínt, és elment egy közelben lévő ruházati boltba, hogy új holmikat vegyen a vérrel szennyezett nadrágja és cipője helyett.

21 és fél évet kapott

V. Norbert 21 és fél év fegyházat kapott elsőfokon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és garázdaság miatt.

Életfogytiglant kér az ügyészség

A fellebbviteli főügyészség az életfogytig tartó büntetés kiszabásáért fellebbezett azzal, hogy a másodfokú bíróság határozzon a férfi feltételes szabadságra bocsátásának legkorábbi időpontjáról.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció