Vérre van szüksége az édesanyának, aki szombaton szenvedett súlyos balesetet Besenyőtelek és Dormánd között.

Frontálisan ütközött

Ahogy arról beszámoltunk, súlyos baleset történt szombat délután Besenyőtelek közelében a 33-as főúton. Egy személyautó előzés után áttért a szembejövő sávba, ahol először nekiment érintőlegesen egy autónak, majd frontálisan karambolozott egy másik autóval, amiben egy kömlői házaspár és négyéves unokájuk utazott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meghalt a sofőr

Az autót vezető 48 éves sofőr a helyszínen életét vesztette, feleségét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A velük utazó kislány szerencsére karcolásokkal és zúzódásokkal megúszta a balesetet, igaz, még hétfőn visszavitték a kórházba még egy kivizsgálásra, és mindent rendben találtak nála.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vér kell neki

A feleségnek, Nikolettnek azonban most sürgősen vérre van szüksége. A kömlői polgármester, Túró Tamás élő videóban jelentkezett be hétfő este, és arra kérte településének lakóit, hogy menjenek el vért adni.

Jól alakultak a műtétek

„Az anyuka a Miskolci Megyei Kórház intenzív osztályán fekszik. Már több műtéten is átesett, amik az előzetes várakozások szerint alakultak, viszont vérre van szüksége” – jelentette be a polgármester, aki három véradást is leszervezett a közelben, ahova szükség esetén majd buszokkal, autókkal szállítják el a kömlőieket, hogy segíteni tudjanak. Szerdára Tiszanánára szerveztek véradást – írja a Bors.

Így lehet segíteni

Ehhez a véradónak csak annyit kell tennie, hogy jelentkezéskor egy nyilatkozaton megadja a beteg nevét és TAJ számát, így ön bárhol is van az országban, tudja segíteni Nikolett gyógyulását. Az adatok pedig: Turó Károlyné, Taj szám: 084 190 734.

Másik baleset

Ahogy írtunkk róla, kedd hajnalban személyautó és egy teherautó ütközött össze Kerekegyházánál. Egy személy életét vesztette. A rendőrség adatai szerint augusztus 29-én 5 óra 6 perc körül az 52-es számú főút 10400-as méterénél – Kerekegyházánál – egy személyautó és egy kamion eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött.

Bokrok közé zuhant az autó

Kerekegyháza, 2023. augusztus 29. Rendőrségi helyszínelés Kerekegyházánál, az 52-es főúton, ahol személyautó és teherautó ütközött 2023. augusztus 29-én. A személyautó vezetője kirepült a járműből és a helyszínen életét vesztette. MTI/Donka Ferenc

Egy előzésből lett a tragédia

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a tragikus baleset augusztus 24-én, nem sokkal éjfél előtt történt Vácon. Itt egy autó előzni kezdett, azonban letért az útról, majd egy fának csapódott. A kocsit vezető 18 éves férfi és utasa, a 16 éves Vidák Zsaklin a helyszínen életét veszítette. Egyikük sem használta a biztonsági övét.

Felpattant és elment az éjszaka közepén

Most családtagjainak elmondásából kirajzolódnak a tragikus éjszaka pillanatai. Zsaklin csütörtökön este 11 óra körül ment el otthonról. Azt sem mondta meg, mikor jön haza, mint ahogy azt sem, hová megy. Egy órával később nővére utána indult, hogy megkeresse.

Nem tudott visszatérni a sávjába

A vasútállomás közelében talált rá húgára, amint éppen barátaival beszélgetett. „Nem versenyeztünk, én a megengedett sebességgel közlekedtem, amikor Ricardo nagy sebességgel megelőzött egy másik kocsit, ám utána már nem tudott visszatérni a sávjába” – elevenítette fel a tragikus pillanatokat Vidák Leila.

Kirepültek az autóból

„Kacskaringósan” haladt, majd elrántotta a kormányt balra, az autó pedig egy méretes kövön, szikladarabon megpattanva a fának csapódott. Mindezt saját szemével látta, így látta, ahogy húga szörnyethalt, amikor kirepült barátjával a kocsiból. „Próbáltam beszélni a testvéremhez, könyörögtem neki, hogy keljen fel, de nem mozdult. Semmi esély nem volt rá… Én ilyet még nem is láttam soha, még filmekben sem. Ahogy beszélek róla, kiráz a hideg” – magyarázta a sírva a meghalt lány testvére.

Megdöbbentő

„Odaérve azt kellett látnom, hogy a szó legszorosabb értelmében darabokra szakadt a gyerekem. Nem volt letakarva akkor még, de életjelet sem adott magáról. És ott ezután mintha elvágták volna a képet, összeestem. Kínkeservesen felneveltem a négy gyermekemet, és egy ilyen fiú elvette az egyikük életét – mondta az édesanya a Blikknek.

Friss jogosatványos sofőr

Az autót vezető 18 éves fiatal, N. Ricardo is Vácon élt a családjával. A fiúnak friss volt a jogosítványa, csak három hónapos, és az autót is nemrég kapta. Éppen a halála másnapján ment volna állásinterjúra egy közeli gyárba.

Így segíthetsz

Mivel a család viszonylag szegény anyagi körülmények közt él, így Vidák Ramóna nevére tudsz utalni, amennyiben segíteni szeretnél: 50453702-10161481. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: MTI