Még sosem találtak annyi kokaint egyszerre Magyarországon, mint most a csepeli Szabadkikötőben. Egy konténer tele volt nagy tisztaságú, 800 ezer embernek, vagyis Budapest felnőtt lakosságának elegendő kokainnal. Ennek az aktuális piaci értéke 34 milliárd forint. Szerintünk egy drogbáró most nagyon dühös lehet, mert sok pénzt bukott, ugyanakkor a rendőrség hivatalos történetét is érdemes fenntartásokkal kezelni. Egy titokzatos „maszkos” férfi miatt találták meg, aki eltűnt? Hogy is van ez?

A titokzatos férfi pont a jó konténerhez ment

A maszkos férfi fülest kaphatott arról, mit rejt az egyik hűtőkonténer Csepelen a Szabadkikötőben. Az éj leple alatt a raktárközpont környékén ólálkodott, majd megpróbálta felnyitni a több száz konténer közül pont azt, amelyik csodák-csodája: tele volt kokainnal. Na hogy is van ez? Erről majd később, előbb lássuk a rendőrég hivatalos verzióját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

24 milliárd forint

A fogás akkora, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatót tartott. Farkas László őrnagy elmondása szerint a konténeren nagy tisztaságú kokain volt: a rendőrök 155 darab, egyenként körülbelül 1 kilós csomagot találtak, aminek a feketepiaci értéke körülbelül 24 milliárd forint (23 milliárd 880 millió).

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

800 ezer adag kokain

A rendőrség becslése szerint a Csepelen talált kokain 800 ezer adagnak felel meg, ez nagyjából annyi, mint Budapest felnőtt lakossága. A tetteseket eddig nem sikerült megtalálni, így a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást, különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása ügyében.

Dél-Amerikából Csepelre

A rendőrség tájékoztatása szerint a kokain Dél-Amerikából, Ecuadorból indult egy banánszállító konténerben, onnan Mexikóba, majd hajóval Németországba jutott, végül november 8-án vasúton Magyarországra hozták azt a rekordmennyiségű kábítószert.

A maszkos férfi

A hivatalos tájékoztatás szerint azután akadtak rá a szállítmányra, hogy bejelentés érkezett a BRFK-hoz egy, a csepeli Szabadkikötőben ólálkodó maszkos férfiről 2023. november 11-én hajnalban. Az ismeretlen elmenekült, őt már a rendőrök sem találták meg. Megtalálták ugyanakkor azt a hűtőkonténert, amelyet megpróbált kinyitni.

Nem stimmel valammi

A rendőrség tájékoztatásával vélhetően nem stimmel valami. Ki lehetett az a férfi, akit a bekamerázott Szabadkikötőben nem szúrtak ki időben? Tényleg nem sikerült a kameraképek alapján kitalálni, merre menekülhetett? Tényleg azóta sem tudnak róla semmit, holott megmutatott a rendőröknek egy mesés drogszállítmányt?

Rendőrségi alku?

Nyilván azért volt maszkban, ha készül is róla ipari kamerás felvétel, ne lehessen felismerni. Lehet, hogy a férfi tényleg így mutatta meg a nyomozóknak, hogy melyik konténert kell kinyitni? Lehet, hogy az egész csak egy rendőrségi trükk, és a zsaruk már forró nyomon vannak és egy alku keretében a magyar orgazdát keresik, talán meg is találták?

Az életéért kell menekülnie

Az ügyben rengeteg a kérdés, a kábítószerfogás sosem látott nagyságú, ezért nyilván rengeteg alku lehet a háttérben. A vélhetően futni hagyott “maszkos” férfit ha nem a rendőrök, a drogbárók emberei biztosan megtalálják, neki most az életéért kell menekülnie. Egy ekkora bukást egyetlen drogbáró sem hagy megtorlás nélkül. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a videó a konténer kipakolásáról

Kiemelt kép forrása: fenti videó+Kékvillogó-grafika