Két évvel ezelőtt gyilkolták meg a politikus, Deutsch Tamás apósát, Lazsányi Lászlót, a Csepel egykori labdarúgóját. A tragédia a férfi Nánási úti vendégházában történt, amikor pénzt kért az egyik bérlőjétől. Kiderült, hogy a bérlő fizetés helyett egy 20 centis kést szúrt az áldozat hasába. Deutsch apósának esélye sem volt a túlélésre. A tettes, aki a CBA áruházlánc egyik korábbi résztulajdonosa volt most a bíróságon azt mondta megbánta a tettét, 10 évet kapott.

Vita volt a bérlő és a tulaj, Deutsch Tamás apósa között

A 2021. december 3-án elkövetett szörnyűségről a Kékvillogó.hu hírportál is részletesen beszámolt. A tettes, B. István 2020 májusától lakott a Nánási úti vendégház egyik lakásában, de már a beköltözésétől kezdve vita volt közte és a tulajdonos, Lazsányi László, Deutsch Tamás apósa között a lakáshasználati díjjal kapcsolatban.

CBA-tulaj volt a tettes

Ma már tudjuk, hogy a tettes B. István a CBA áruházlánc korábbi társtulajdonosa volt, aki 16 boltot üzemeltetett, de egy rossz döntése miatt kiesett a bizniszből és lecsúszott. Hiába volt tehetős ember a vagyonát szinte teljesen elveszítette. Ezután pizzafutárként, ételkihordóként, zöldségesként és ingatlanosként dolgozott, hogy eltartsa magát, aztán lakást bérelt Deutsch tamás apósától.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sajnálja az egészet a tettes

A bíróságon most azt mondta a tettes, hogy nagyom sajnálja a történeket. “Máig nem értem, hogy történhetett ez az egész. Mivel tudom, hogy visszafordíthatatlan, ezért ismét szeretnék bocsánatot kérni az unokától, a gyerekektől és a feleségtől, kérem bocsássanak meg nekem! – kezdte az utolsó szó jogán tett felszólalásában B. István, majd így folytatta:

Jóvátenné a tettes

“Amikor Lazsányi urat igyekeztem kilökdösni a lakásból, csak az járt a fejemben, hogy egyedül maradjak és vége legyen a sok rossznak, ami velem történt. Nem akartam őt bántani, én a jogos érdekeimet mindig a törvény útján érvényesítettem. Nem tudom, hogyan tehetném ezt jóvá. Ha a családnak van valami ötlete, szóljon, én pedig a hátralévő életemben azon leszek, hogy teljesítsem. Legyen akár erkölcsi vagy anyagi elvárás.” – mondta a Blikk tudósítása szerint a bíróságon.

Minden nap eszébe jut

„Nap mint nap eszembe jut és nagyon nyomaszt engem, nagyon nehéz ezt a terhet cipelni. A családom mellettem áll, de minden találkozásunkra rányomja az árnyékát ez az esemény. Veszítettem már el közeli hozzátartozómat, de az a fájdalom közelébe sem ér annak, amit most érzek” – zárta szavait a hatvanéves férfi.

10 évet kapott

Kiderült, a férfinak ugyan személyiségzavara van, de kóros elmeállapotban nem szenved, így büntethető. A vadászkés pengéjét teljes terjedelmében elnyelte az áldozat hasürege. Az ügyészség azt indítványozta, beismerés esetén az előkészítő ülésen ítéljék 12 év börtönre, de ezt ő nem fogadta el, így még ennél is olcsóbban megúszta, 10 évet kapott. Deutsch Tamás nem reagált a bírósági ítéletre.

Ebben az épületben történt a tragédia a Nánási úton

Forrás: RTL

Rendőrautó száguld a helyszínre

Forrás: RTL

Kiemelt kép: illusztráció