Amint arról nemrég beszámoltunk, rossz helyen tette ki a betegszállító a súlyos beteg Ferencet, azóta a családja kétségbeesve kereste. Semmit nem tudtak az 50 éves férfiról. Most egy erdőben találták meg a férfi holttestét.

Kórházba került

Ferenc évek óta súlyos betegséggel küzd. Felesége édesanyja, aki a közelben él, ő felügyeli, mivel felesége betegápolóként Budapesten él, Ő tartja el a családot. November 17-én is, a szomszédok hívtak mentők Ferenchez, Gyöngyi nem tudta meglátogatni, de örült, hogy férjét, másnap már haza is küldték a kórházból.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

.Nem hagyhatták volna magára

„Megtudtam, a kórház kiadta, vissza nem vitték, a betegszállítókra bízták, tőlük tűnt el. Azt hittem, elájulok, amikor kiderült, hogy nem vitték haza. Akármit is tett, beteg ember, nem hagyhatták volna magára, és mivel epilepsziás, így kísérő nélkül nem is szállíthatták volna, úgy nem maradt volna magára” – mondta a felesége az eltűnés után.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A rendőrség is keresi

A család bejelentést tett az eltűnésről. A kisbéri rendőrök azonnal megkezdték az eltűnt felkutatását, ám a család szerint nem hozott eredményt a keresés. A feleség barátnője, N. Henrietta a közösségi oldalakra is feltette Ferenc fényképét azzal, hogy az oroszlányiaktól kér segítséget, mert állítólag ott látták a férfit.

Megtalálták a holttestet

Most 2 hét, hét szörnyű bizonytalanság után, végre megtalálták Ferencet. A férfi holttestére kutyás fiatalok bukkantak rá Gánt külterületén Vérteskozma mellett egy erdőben. 

A lánya azonosította

„Sajnos holtan találták meg Ferencet. Rettenetesen nehezen lehetett megközelíteni a holttestet, körülbelül három kilométerre volt az úttól én nem is tudtam odamenni hozzá. A lányom és a vejem ment fel azonosítani őt és majdnem két órába telt mire le tudták hozni onnan, én csak akkor tudtam megnézni” – mondta el megtörten a Metropolnak Gyöngyi. 

Megfagyhatott a férfi

A családtagoktól megtudtuk, hogy a férfi az eltűnése után körülbelül még két napot élhetett, ugyanis egy szál ingben találták őt meg az erdőben. Pontosan még nem tudni, hogy mi okozta a férfi halálát ugyanis a boncolás eredménye még nem érkezett meg, azonban nagy a valószínűsége annak, hogy a férfi halálra fagyott.

Megszólalt a mentőszolgálat

„Az őrzés nélküli betegszállítások végrehajtása nem az Országos Mentőszolgálat feladata. A betegszállító szolgáltató a feladat végrehajtásáról, az ahhoz kapcsolódó rendkívüli eseményről jelentést tesz az OMSZ-nek”  – írta az Országos Mentőszolgálat az eset után.

Az autóban akart cigizni

Azt is írták, hogy Ferenc, szállítás közben, a betegszállító kocsiban akart rágyújtani. A személyzet ezt nem engedélyezte, felajánlotta, hogy ha a férfi kiszáll a kocsiból, hogy cigarettára gyújtson, megvárják és visszaszállhat. A betegszállítók jelentése szerint, Ferenc kiszállt az autóból és önként távozott.

Szabályszerűen jártak el?

Csák Zoltán, a betegszállítást végző Keleti Sanitas Kft. ügyvezetője  elmondta, szabályszerűen jártak el, amikor Kisbér helyett körülbelül harminc kilométerrel előbb, Oroszlány belterületén tették ki az autójukból a beteget. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem érzik magukat felelősnek

„Dühöngő beteg esetében mindig mentőt kérünk, ők veszik át a szállítást, itt azonban azt a jelzést kaptuk, hogy Oroszlány belterületén a fegyelmezetlen férfit kitehetjük, majd a többiekkel menjünk tovább. A férfi térben és időben tájékozott volt, tudta, hogy nem az otthonánál hagyta el a kocsit. Nem érezzük magunkat felelősnek az ügyben, reméljük, nincs baja, s visszatérhet a szeretteihez” – mondta Ferenc eltűnése után a betegszállító cég vezetője. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció