Vasárnap délután egy öntözőcsatornába fulladt egy 9 éves kisfiú a Debrecenhez közeli Kabánál. A kiérkező mentősök nem tudták megmenteni a gyermek életét.

Vasárnapi tragédia

Tragédiával végződött a vasárnapi lubickolás a Debrecenhez közeli Kaba és Báránd közti szántóföldek egyik öntözőcsatornájában. A gyermekek vélhetően fürdeni akartak, de valami rosszul sikerült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Testvérek játszottak a víznél

A megyei hírportál szerint egy testvérpár játszott a csatornánál, amikor egyikük beleesett a vízbe. Vélhetően a gyermek nem tudott úszni és elmerült a testmagasságánál mélyebb, iszapos vízfolyásban.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudták újraéleszteni

A helyszíni információk szerint a kiérkező mentősök hiába próbálták újraéleszteni a fiút, már nem tudtak rajta segíteni. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

A másik gyereket kórházba vitték

A helyszínre több mentőegységet és egy helikopter is riasztottak. „Bajtársaink két gyermek ellátást kezdték meg azonnal, sajnos a fiú életét nem lehetett megmenteni. A másik gyermeket, egy kislányt stabil állapotban szállítottunk további megfigyelésre a Debreceni Egyetem klinikai központjába” – mondta Ménes Dávid, a mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa.

A szülők is felelősek

A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság ügyeletese annyit közölt az MTI-vel, hogy az ügyet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják. A szülőknek nem csak a rossz hírrel kell szembesülniük, hanem vélhetően gyámügyi eljárás is indul ellenük, hiszen egy 9 éves gyermeket teljesen magára hagytak.

Öntözőcsatornák az Alföldön

Az Alföldön sok úgynevezett öntözőcsatornát ástak a szántóföldek között. A Keleti és a Nyugati-főcsatornán keresztül vezetik ezekbe a Tisza és a nagyobb folyók vizét, hogy öntözhessék a szántóföldeket.

Nem mély, de veszélyes

Az öntözőcsatornákban általában nem mély a víz, de ha valaki nem tud úszni, vagy nincs gyakorlata abban, mit kell tenni ha véletlenül vízbe esik, akkor nagy baj történhet, pont úgy, mint ebben az esetben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció