Letartóztatta a lőfegyvernek minősülő légpuskát rejtegető, a Terrorelhárítási Központ munkatársai által elfogott ukrán férfit a Szolnoki Járásbíróság. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ölni lehetett vele

A 42 éves férfi a rendelkezésre álló adatok szerint 2021. áprilistól, akkori élettársa szolnoki lakásában, majd kapcsolatuk megszakadását követően gépkocsijában tárolt, rejtegetett egy emberi élet kioltására alkalmas, lőfegyvernek minősülő légpuskát.

Másfél éve vette

A fegyver tartására hatósági engedéllyel nem rendelkező gyanúsított a puskát 2020 őszén szerezte ismeretlen személytől.

Ukrajnában már volt büntetve

Az Ukrajnában többszörösen büntetett férfi munkavállalási célú tartózkodási engedélye tavaly nyáron lejárt, azt követően jogosulatlanul tartózkodott Magyarország területén, és más bűncselekmény gyanúja miatt is körözték.

Most fogták el

A TEK munkatársai 2022. január 7-én, Budapesten fogták el a férfit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Fogdában marad

A szolnoki ügyészség lőfegyverrel visszaélés miatt letartóztatást kért, amit a bíróság, a férfi előélete okán is, elfogadott. A gyanúsított és védője fellebbezése folytán a kényszerintézkedésről a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen.

Ez is érdekelheti

Fotónk illusztráció, egy korábbi bűntényben szereplő légpuskáról van szó.