2020 év végén a Pilisi Parkerdő területén több tucat vadászlest megrongáltak, létrafokaikat, andráskeresztjeiket elfűrészelték, a leseket felborították. Elvitték a vadkamerákat, összesen ötmillió forintos kárt okozott egy pár.

Nem tudták kik lehetnek 

A budaörsi rendőrök 2020 végén heteken át keresték a vadászlesek megrongálóit. Az áttörést a napokban a rendőrség honlapján közzétett felhívás hozta meg, amiben állampolgárok segítségét kérték az azonosításban.

Az emberek segítettek

A bejelentések nyomán 2021. január 7-én budapesti lakásukban elfogták a 45 éves férfit és 27 éves nő társát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az állatoknak akartak segíteni

A magát állatbarátnak valló pár a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését egybehangzóan beismerték, a gyanúsítás ellen nem tettek panaszt.

Bosszantani akarta a vadászokat

A nő kihallgatásán elmondta, hogy cselekedeteire jó mókaként tekintett, a férfi úgy vallott, frusztrációját akarta kiélni, és bosszantásnak szánta tettét.

Fotó a károkozásról

A rendőrség felvétele.

Rongálás

A budaörsi rendőrök jelentős kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. Vizsgálják azt is, hogy más bűncselekménnyel összefüggésbe hozható-e páros.

Ez is érdekelhet

Olaszországban vadászat közben meghalt egy híres sportlövő

Vadászat közben életét vesztette Cristian Ghilli, a juniorok között világ- és Európa-bajnok sportlövő. A 19 éves olasz sportember barátaival a Pisa környéki erdőkben járt, és véletlenül hasba lőtte magát, amikor lehajolt, hogy a földről felszedje az elhasznált töltények hüvelyeit.

A kórházban sem tudtak mit tenni

Sürgősen kórházba szállították, megműtötték, ám életét már nem tudták megmenteni.

Címlapfotónk a rendőrség fotója.