Vannak olyan magyar hírességek, akikről köztudott, hogy súlyos szenvedélybetegséggel küzdöttek, az utóbbi években például Curtis esete végig a szemünk előtt zajlott le. Rajta kívül azonban több magyar híresség is megjárta már a poklot és súlyos drogfüggőséggel küzdött.

Könyvet is írt róla

Szabó Győző Toxikoma címmel könyvet is írt a függőségéről, amiben elmesélte, hogy tíz éven keresztül mi mindent próbált ki és hogyan jutott el a fűtől a heroinig. A könyvből egyébként mozifilm is készült, ami szeptember elején jött ki és jelenleg is látható a mozikban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A mai napig felkavarja

A színészt a mai napig felkavarja ez a téma és volt rá példa, hogy amikor szóba jöttek ezek az emlékek rosszul lett. Szabó Győző végül a Valami Amerika című film kedvéért hagyta abba a drogozást és az 1 hónapos kórházi kezelésének köszönhetően sikeresen megszabadult a fizikai függőségétől.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A nagy szakítás

Majka 2018 augusztusában jelentette be, hogy megszakítja a közös munkát Curtis-szel, aki súlyos drogfüggőséggel küzd. Majkának abból lett elege, hogy Curtis sorra mondta le fellépéseit, sokszor várták hiába a rajongók a koncerten. A rapper végül elvonóra ment, miután a barátnője választás elé állította

A legkeményebb drog

Curtis először kokainfüggő volt, majd 27-28 éves korában pedig az egyik legdurvább kábítószer, a crack függője lett. A zenész járt pszichológushoz is és arra jutottak, hogy azért drogozott, mert ugyanazt az adrenalint kereste a hétköznapokban is, mint a színpadon.

Paranoiás lett

“Az volt az egyik fő ok, hogy azt mondtam, elmegyek elvonóra, hogy paranoiás lettem. Tudtam, hogy ha szívok, akkor szarul leszek. Olyan érzetem volt, mintha lennének a lakásban, pedig egyedül voltam. – mesélte Curtis.

Bedrogozva okozott balesetet

Ahogy a Kékvillogó beszámolt róla, Stohl András 2010 májusában okozott ittasan és kábítószer hatása alatt közúti balesetet, amiért a bíróság jogerősen 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte. A színésznek drogelvonóra nem volt szüksége, de a balesete miatt elterelésre kellett járnia.

Prevenciós beszélgetések

A színész nem tagadta, hogy időnként élt tudatmódosító szerekkel, azt azonban mindig hangsúlyozta, hogy színpadon vagy forgatáskor sosem állt drog hatása alatt. Stohl a börtönbe vonulása előtt is elkezdett már fiataloknak szóló prevenciós beszélgetéseket tartani.

Ivással kezdődött

A Quimby zenekar frontembere, Kiss Tibi az éjszakai élet hatására először inni kezdett el, majd miután nem nagyon ment az alvás neki, bevitték egy kórházba, ahol rákattant a gyógyszerekre. A gyógyszerektől pedig egyenes út vezetett a drogokhoz.

Pszichiátriai kezelés lett a vége

 „Egész nap be voltam állva. És jöttek a hivatalos dealerek, jöttek a gyógyszerek. A gyógyszerek megmentettek időlegesen, mert legalább tudtam aludni” – mondta az énekes. A zenész ezután rájött, hogy ez tarthatatlan állapot és beleegyezett egy bentlakásos pszichiátriai kezelésbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Curtis – Forrás: Youtube