Ahogy a Kékvillogó.hu hírportál korábban már beszámolt róla, büntetőfékezés miatt két év felfüggesztett börtönt kapott, ezért szabadon távozhatott a bíróságról Berki Krisztán. Ezúttal olyan sztárokat gyűjtöttünk össze, akik nem úszták meg ilyen könnyen és le is kellett ülniük a büntetésüket.

A legnagyobb világsztár

Justin Bieber többször is összetűzésbe került már a hatóságokkal és volt amikor egy időre előzetesbe is helyezték. Az énekest drogfogyasztás, jogosítvány nélküli ittas vezetés, vandalizmus, sőt testi sértés miatt is előállította már az amerikai rendőrség. A világsztárt még 2014-ben csukták le egy kis időre, de pár nappal később fél millió forintnál is több óvadék ellenében szabad lábra helyezték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Vasembert is lecsukták

Robert Downey Jr.-t a legtöbben valószínűleg Vasemberként ismerik és ebben az időszakában már kiegyensúlyozott életet él. Azonban ez nem mindig volt így, a kiváló színész a 90-es években súlyos drogproblémákkal küzdött és végül a börtön is megjárta a függősége miatt. A színész 1999 és 2000 között majdnem 1 évet ült a rácsok mögött, mivel folyamatosan visszautasította a kezeléseket és megszegte a drogfogyatkozásra vonatkozó szabályokat.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ő az egyetlen színész

A hollywoodi színészek között akad pár társa Robert Downey Jr.-nak, Hugh Grant például többször is megfordult a börtönben. Először 2003-ban csukták le, mert egy prostituálttal szexelt az autójában, majd pár év múlva marihuána terjesztésért került be. Mel Gibson sem tökéletes, 2006-ban ittas állapotban száguldozott 140 km/h-ás sebességgel, amiért lecsukták egy időre.

Rendőrhalál

A 90-es évek egyik legkomolyabb hazai ügye volt, amikor az egyik legnépszerűbb popsztárnak számító Császár Előd halálos balesetet okozott. Császár körülbelül 100 km/h-ás sebességgel száguldozott Budapesten a Szilágyi Erzsébet fasoron, amikor elvesztette az uralmát az autója felett és szembejövő sávba sodródva frontálisan összeütközött egy rendőrautóval. A vétlen autós, egy 25 éves rendőr meghalt a balesetben.

Drog hatása alatt állt?

Nagyon sokáig keringett az a pletyka, hogy az énekes bedrogozva okozta a balesetet, aki ezt végig tagadta, és végül a bíróság is kimondta, hogy a balesetben nem játszott szerepet sem drog, sem pedig alkohol. Végül a fővárosi bíróság halált okozó közúti baleset okozása miatt egy év hat hónap fogházbüntetésre ítélte, amit három év próbaidőre felfüggesztettek, emellett pénzbírságot kapott, és négy évre eltiltották a járművezetéstől. Császár előd ezután külföldön kezdett DJ-karrierbe.

A Vajna Timi-ügy

Vajna Timi, még 2008-ban Palácsik Tímea néven került be a sztárvilágba, hiszen akkor a Jóban Rosszban című sorozatból ismertté váló Damu Roland párja volt. Palácsik Tímea 2010-ben jelentette fel a korábbi párját, aki az állítása szerint többször ököllel megütötte őt és volt rá alkalom, hogy meg is erőszakolta. Damut ezután négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, súlyos testi sértés, erőszakos közösülés és személyi szabadság korlátozása miatt. Damu végül 2012-ben vonult be a börtönbe, ahonnan példás magaviselet miatt 2 év és 3 hét után kiengedték.

Öngyilkosságot kísérelt meg

Damu Roland 2019-ben véget akart vetni az életének, végül időben ért ki a rendőrség a lakására, ahonnan kórházba szállították. A színész a börtön után pszichiátriai kezelésre szorult, nehezen tudott talpra állni, de az öngyilkossági kísérlet pillanatában pont úgy nézett ki, hogy kezd helyreállni az élete. Damu később azt nyilatkozta, hogy művészi válság és szerelmi bánat miatt keverte az alkoholt gyógyszerrel.

A legismertebb hazai ügy

Stohl András ügye eléggé ismert, hiszen nem gyakori, hogy egy ilyen közismert és népszerű színészt, műsorvezetőt letöltendő börtönbüntetésre ítélnek. Stohl 2010 májusában okozott ittasan és kábítószer hatása alatt közúti balesetet, amiért a bíróság jogerősen 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

5 hónapot ült le

A súlyos testi sérülést okozó műsorvezető végül 5 hónapot töltött a rácsok mögött, majd feltételesen szabadlábra helyezték miután a büntetés felét leülte. Stohl a Kozma utcai fegyintézetbe volt bezárva 5 hónapon keresztül, ahol raktárosként dolgozott. Azóta pedig már újra folyamatosan a képernyőn láthatjuk, a TV2 műsorvezetőjeként. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Stohl András és Damu Roland – Kékvillogo.hu montázs