Várandós barátnőjét gyászolja Judy. Az énekesnőt péntek este hívta fel Ildikó férje és közölte a tragikus hírt. Tüdőembóliában meghalt 8 hónapos terhes felesége. A tanárnőt férje és kislánya gyászolja.

Meghalt egy kismama

Tüdőembóliában meghalt pénteken egy 38 éves kismama Szerencsen. Ildikó 8 hónapos terhes volt, amikor váratlanul bekövetkezett a tragédia. A mentők hiába érkeztek értek ki a helyszínre, a fiatal asszony életét már nem tudták megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Judy barátnője volt

Ildikót férje és kislánya gyászolja, akik egymásba kapaszkodnak próbálják felfogni a felfoghatatlant. Judy a Groovehouse énekesnője jó barátnője volt Ildikónak. Most az özvegyet és az árván maradt kislányt vigasztalja.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Véletlenül találtak egymásra

„Felfoghatatlan tragédia, nehezen találom a szavakat. Véletlenül találtunk egymásra, mindkettőnk lánya ritmikus sportgimnasztikázik. Egyszer feltettem egy csoportba Majszi kinőtt versenyruháját, azt vette meg. Aztán egyre többet találkoztunk, eljöttek a családdal a koncertjeinkre is. Észrevétlenül lett ebből barátság, a lányaink mintha testvérek lettek volna” – mondta Judy a Borsnak.

A férje hívta a tragikus hírrel

Az énekesnő szerint Ildikó egy mosolygós, életvidám nő volt, párjával rajongtak egymásért, szépen, boldogan éltek. „Sírva hívott fel a férje, hogy mi történt…”

Vigasztalja az árván maradt kislányt

Judy azt mondta, hogy lánya és az árván maradt kislány is beszéltek egymással. Ő is próbálja vigasztalni az árván maradt kislányt, de még ő sem fogta fel, hogy barátnője ilyen hirtelen távozott.

Terhesség alatti vérrögképződés

A terhesség során jelentős változások mennek végbe a szervezetben. Ilyen többek között az, hogy fokozódik a vér alvadékonysága, ami azt hivatott támogatni, hogy szülés során a kismama ne vérezzen el. Ennek azonban van egy hátulütője, mégpedig az, hogy ilyenkor könnyebben alakulnak ki vérrögök.

Gyakori halálok a tüdőembólia

A terhesség során kialakuló mélyvénás trombózis gyakorisága eléri a közel 3%-ot. A terhesség során észlelt leggyakoribb anyai halálok a tüdőembólia (0,5-1 eset/1000 terhesség). Ez háromszor-négyszer gyakoribb, mint az azonos életkorú, nem terhes nők tüdőembólia okozta halálozási aránya.

Tünetek

Amennyiben valakinél kialakul a trombózis, az többféle tünetben is megnyilvánulhat, attól függően, hol alakult ki a vérrög. Terhesség során leggyakrabban a medence és az alsó végtagok vénáiban szokott fellépni, amire az alábbi tünetek hívják fel a figyelmet:

  •  Erős fájdalom
  •  Livid (kékeslilás) elszíneződés
  •  Ödéma
  •  Meleg tapintású bőr

Így alakul ki a tüdőembólia

Az állapot nagy veszélye, hogy ha a vérrög leszakad, akkor eljuthat a tüdőbe is, ahol életveszélyes tüdőembóliát okoz. Ekkor nehézlégzés, köhögés, mellkasi fájdalom, légszomj, véres köpetürítés jelentkezik.

Azonnal mentőt kell hívni

Amennyiben ilyen tüneteket észlel a kismama, úgy minél előbb szakemberhez kell fordulnia, lehetőleg mentőt kell hívni. Amint bebizonyosodik a trombózis, úgy első körben akut ellátásra van szükség, hogy elhárítsák az életveszélyt. Pár hétig a betegnek kórházban kell maradnia, majd a várandósság hátralevő részében véralvadásgátló injekciót kell kapnia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció