Halálra gázolt egy Suzuki egy idős asszonyt szombaton reggel a Fejér megyei Ercsiben. Kelemen Józsefné a temető ment, amikor át akart kelni az úton. Ekkor ütötte el egy autó. A család fájdalmát az is nehezíti, hogy 15 évvel ezelőtt éppen ezen a helyen ütötték el a másik nagymamát, ő is meghalt.

Gázolás Ercsinél

Kelemen Józsefné a buszhoz sétált szombat reggel, hogy eljusson az Ercsiben lévő temetőbe a férjéhez. Virágot, kapát és gereblyét vitt a kezében, amikor a főúthoz ért. A túloldalon lévő megállóba akart átjutni a 76 éves asszony, de váratlanul elütötte egy autó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A helyszínen meghalt az idős asszony

Az idős asszony olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. „A szomszéd hívta fel a férjemet reggel, hogy azonnal menjen, mert a mamát elütötték. Ekkor még élhetett, sokáig próbáltak küzdeni érte, de olyan ütést kapott, hogy már nem lehetett rajta segíteni. 40 métert repült” – mondta az áldozat lánya.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az egyik lánya elbúcsúzott tőle

„A húgom még megpuszilhatta, de akkor már halott volt. Az egyik szeme üveg volt, elképzelhető, hogy emiatt nem láthatott rendesen, de korábban sosem volt semmilyen baj belőle – mondta a Blikknek Hack Ferencné Anikó.

Már nem tudott fékezni

A gyászoló asszony elmondása szerint a Suzukit vezető nő azt állította a férjének, hogy szabályosan, hatvannal hajtott, amikor az idős nő két kocsi között kilépett elé, ő már nem tudott lefékezni.

Sokkos állapotba került a sofőr

Amikor a hozzátartozók odamentek hozzá és megtudta, hogy a családtagjuknak okozta a halálát, sokkos állapotba került, és majdnem összeesett.

Gyorsabban mennek az autók

„60-nal lehetne menni, de nem figyelnek rá. Ugyan egy gombot már kihelyeztek, ami működésbe hoz egy villogó lámpát, hogy a sofőrök figyelmét felhívja a megengedett sebességre, de a tapasztalataink szerint ezzel nem foglalkoznak” – mondta az elhunyt asszony legidősebb unokája.

A másik nagymamát is ugyanott gázolták halálra

A család fájdalmát még inkább erősíti, hogy az apai nagymamát is ugyanott gázolták halálra annak 15 évvel ezelőtt.  Az ő emlékét egy kopjafa őrzi, de már a hétvégén elhunyt asszonynak is készítettek egy kisebb síremléket.

 Átok ül a családon

„Édesanyámat 120 kilométeres sebességgel csapták el 2006-ban ugyanott, de az a kocsi nem volt összetörve annyira, mint ez. Pedig mindkettő Suzuki volt. Mintha átok ülne a családunkon” – mondta Hack Ferenc.

Ez az autó gázolta halálra az idős asszonyt

Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu

Veszélyes az átkelő

A férfi azt mesélte, hogy évtizedekig harcoltak azért, hogy legalább legyen megvilágítva az úttest, de csak azután csinálták meg, miután az anyaját elgázolták. Most remélik, hogy az újabb tragédia után végre zebrát is csinálnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: police.hu