A három fiú azt hitte jó móka a Gellér-hegyen sötétben megállítani valakit, igazinak látszó fegyvert ráfogni és igaziból kirabolni. Rossz játékot választottak, mert pár napon belül csengettek hozzájuk a rendőrök és előzetesbe zárták őket. Hiába a játékpisztoly, ők igaziból raboltak.

Kiraboltak egy társaságot

Egy háromfős társaság szeptember 19-én 21 óra körül a Gellért-hegyen megfenyegetett négy fiút, és értékeik átadására szólították fel őket. Az egyik elkövető a nyomaték kedvéért egy valódinak tűnő pisztolyt is elővett a zsebéből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elmenekültek a helyszínről

A sértettek egy mobiltelefont és egy fülhallgatót adtak át a fenyegetés hatására, majd a tettesek elmenekültek a helyszínről. Az eset során senki sem sérült meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elfogták a rablókat

A történtekről csak másnap, tettek bejelentést a rendőrségen. A BRFK Rablási Osztályának nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket szeptember 24-én a 11.  kerületi tartózkodási helyükön elfogtak és előállítottak.

Lefoglaltak egy játékpisztolyt

Egyiküknél megtalálták és lefoglalták a rablásnál használt fegyvert is, amiről kiderült, hogy egy játékpisztoly.

Beismerték tettüket

A 18 éves K. Balázst, a 16 éves F. R-t és a 14 éves F. A-t kétrendbeli rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbevételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsítottak kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.

Fiatalok raboltak a 11. kerületben

Korábban, 2019-ben öt tizenéves fiatal fegyveres rablásokat követett el a Gellért-hegyen és Újbudán. A tettesek gázpisztollyal raboltak többször a 11. kerületben.

Nyolcszor raboltak

Összesen nyolc rablást írnak a fiatalokból álló ötfős társaság számlájára a budapesti rendőrök. A galeri tagjai különböző felállásokban vettek részt a bűncselekményekben; volt, hogy ketten-hárman, de előfordult, hogy mindannyian jelen voltak az elkövetésnél.

Fiatalokat raboltak ki

A banda a Gellért-hegyen, illetve a Feneketlen-tónál szemelt ki többnyire fiatalokat. A tettesek arcukat eltakarva, gáz- és riasztófegyverrel fenyegetőzve vették el áldozataik pénzét és más értékeit. A bűncselekmények során senki sem sérült meg.

Elfogták őket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai tavaly december 11-én este a 11. kerületben fogtak el egy 16 és egy 14 éves fiút, akik a Minerva utcában követni kezdtek egy férfit, majd egy gázriasztó fegyverrel megfenyegették. Értékeit követelték és egy lövést is leadtak; a támadásban nem sérült meg senki. A nyomozók a két fiút a helyszínen elfogták, az egyik elkövetőnél megtalálták a gázriasztó fegyvert is.

Jómódú szülők gyermekei raboltak

A nyomozás során kiderült, hogy az öt fiatal srác néhány hónapja ismeri egymást. Ketten általános iskolába, egy fiú középiskolába, kettő pedig gimnáziumba jár. A gimnazisták közül az egyik fiatal egyházi iskola tanulója. A fiúk kivétel nélkül rendezett körülmények között élnek, a szüleik dolgoznak, például egyikük édesapja ismert sebész egy fővárosi kórházban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció