Nem jogerősen 2 év 6 hónap börtönre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a nőt, aki pénzügyi ügyintézőkét 47 és fél millió forint kárt okozott a munkáltatójának.

Beismerte

Az ügyről a Telex számolt be, mint írják az asszony lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, valamint elismerte a bűncselekmény tényét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Fizetnie kell

A bíróság „folytatólagosan, információs rendszer felhasználásával jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás” bűntettében mondta ki bűnösnek a nőt, s arra kötelezéték a vádlottatk, hogy az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül a sértett fél részére fizessen meg több mint 4,6 millió forintot.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem jogerős

Az ítélet egyelőre nem jogerős, az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője pedig enyhítés miatt fellebbezett.

Megrövidítette a munkáltatót

Az ügy előzménye, hogy a nő korábban pénzügyi ügyintézőként dolgozott a hajdúszoboszlói gyógyfürdőben, ahol egyebek között az volt a feladata, hogy a szállítói számlákat rögzítse, illetve a munkáltatója két banknál vezetett bankszámláiról fizesse ki az árukat és szolgáltatásokat a különböző beszállítóknak.

FRISS!

Több mint 47 millió

Tíz hónap alatt összesen 97 alkalommal saját magának intézett összesen 47,5 millió forint értékben utalást, melyeket csak annyival próbált elleplezni, hogy a fiktív kifizetési kötelezettségeket tartalmazó tételeket manuálisan megváltoztatta, a kedvezményezett neveként egy fiktív nevet adott meg, míg kedvezményezetti számlaszámként a saját bankszámláját rögzítette, írja a portál.

Lebukott

Mint írják a nő a megkárosított cégnél végzett átfogó átvilágítás (kontrolling) során bukott le 2020 február 25-én. Ezt követően a vádlott még aznap két részletben összesen 1,41 millió forintot visszautalt a sértett cég részére.

Az okozott kár

A nyomozó hatóság a vádlottól az eljárás során több mint félmillió forint készpénzt, valamint a bankszámlájáról csaknem 41 millió forintot lefoglalt és a sértett jogi személy részére kiadott, így az okozott kárból mintegy 43 millió forint megtérült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás Pixabay