Egy nagykanizsai férfi, Ferincz Jenő két hozzátartozóját is elveszítette a koronavírus miatt. A húga a zalegerszegi Szent Rafael kórházban hunyt el, az édesanyja pedig Kanizsai Dorottya Kórházban halt bele a vírus szövődményeibe. A férfi saját maga mesélt a drámájáról a Népszavanák, a lapnak pedig azt is elmondta: beperli a magyar kormányt a történtek miatt, ugyanis azt mondja, az édesanyja nem kapott megfelelő védelmet, a húgától pedig még csak elbúcsúzni sem tudott.

Drámai pillanatok

Ferincz Jenő a lapnak azt mondta, hogy a zalegerszegi intézmny nem engedte, hogy elbúcsúzzon a húgától, mire bement az intézménybe, a nőt már átszállították a patológiára. Oda azonban nem lehetett belépni, az édesanyjára a másik intézményben pedig csak egy üvegablakon át vethetett egy utolsó pillantást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem biztos benne, hogy a testvére hamvait kapta meg

A férfi azt mondja ez az eljárás felháborító, sőt abban sem lehet biztos, hogy a kórháztól kapott hamvak valóban a testvéréhez tartoznake. „Az országban több helyen is előfordultak halottcserék, így valódi bizonyosságot nem kaphatok” – mondta a portálnak Ferincz Jenő.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megszólalt a kórház főigazatója

Az ügy kapcsán megszólalt az egyik érintett kórház, a Szent Rafael főigazgatója is. Gosztonyi Beáta mindezekre azt mondta, a patológián különleges fertőtlenítési eljárás zajlik, ezért ott már nem lehet elbúcsúzni az elhunytaktól. Az esetleges halottcsere pedig nem fordulhat elő, mert, mint mondta, az intézményben szigorú, belső protokoll van érvényben.

Ezt is nehezményezi

A férfi ezeken túlmenően azt is nehezményezi, hogy a kórház a testvére esetében felszámolta az öltöztetési költésget, holott a koronavírusban elhunytakat nem öltöztetik.

Kínai vakcinával oltották az édesanyját

A férfi tovább édesanyja esete miatt is jogi csatát vív a magyar kormánnyal, azt mondja, kétségei vannak afelől, hogy az édesanyja megfelelő védelmet kapott-e azzal, hogy a kínai vakcinát kapta meg.

Orbán Viktor szavai

„Amikor megkapta ezt a szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csak és kizárólag ezt kaphatta meg” – fogalmazott a férfi, aki Orbán egyik 2020-as rádióinterjúban elhangzottakra hivatkozott. A kormányfő ekkor arról beszélt, „szükség szerint minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem”.

A szolnoki kórházban öccsecserélt betegek esete

A szolnoki kórházban összecserélt betegek esetéről itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk korábban korábban, azonban tegnap újabb fejlemények láttak napvilágot a drámai ügy kapcsán, s kiderült, nem is kettő, hanem három beteg érintett. Az egyre bonyolódó ügy kapcsán azt írtuk: November óta se éjjele, se nappala nincs a Szolnokhoz közeli Kétpón élő Máriának. Azóta próbál a nyomára bukkanni édesanyja hamvainak, amiket valószínűleg a szolnoki kórházban elkevertek. Így Mária még végső búcsút sem tud venni imádott anyukájától. Az esetet bonyolítja, hogy a 88 éves halott néni iratai is eltűntek. A rendőrség szerint nem két, hanem három beteget cseréltek össze a szolnoki kórházában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Árvai Károly