A hétvégén kilencszer intézkedtek ittas járművezetővel szemben a rendőrök Somogy megye útjain, közülük hat sofőrnél más szabályszegésekre is fény derült.

Számos eset

Az elmúlt hétvége folyamán, 2021. december 17-19. között számos esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél, akikkel szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Anyagi káros baleset

Az alkoholos befolyásoltság szombaton két alkalommal is anyagi káros balesethez vezetett, az egyik Gadácson, a másik Siófokon történt.

Itt is piás sofőr okozott balesetet:

Eltiltás hatálya alatt vezettek

További két sofőr eltiltás hatálya alatt vezetett, egy esetben pedig rendszámok és jogosítvány hiányában közlekedett egy járművezető, velük szemben külön büntető-, illetve szabálysértési eljárások indultak, írja a police.hu.

Negatív hatás

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.

Számos kockázat

Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Ez is érdekelhet:

Erre hívják fel a figyelmet

“Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.” – közölték a rendőrség oldalán.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu