A csütörtök délután történt anyagi káros balesetek okozóit, egy 71 éves svájci férfit és egy 55 éves bonyhádi nőt is előállították további mintavételre.

Nem adott elsőbbséget

Egy 71 éves svájci férfi közlekedett 2021. szeptember 23-án 15 óra körül Iregszemcsén a 65-ös főúton. A sofőr Siófok felé akart kanyarodni, azonban nem adott elsőbbséget a főúton közlekedő autónak, és a két jármű összeütközött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ittasan vezetett

A rendőrök a két sofőrt megszondáztatták, mely a 71 éves járművezetőnél – magas – pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A tamási rendőrök a férfival szemben ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek, és a vezetői engedélyét is bevonták.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

FRISS!

Bonyhádnál is ittas vezetőt fogtak

Egy 55 éves bonyhádi nő közlekedett 2021. szeptember 23-án 16 óra 15 perckor a 6-os főúton, Bonyhád térségében. A jármű vezetője későn észlelte az előtte lassító járműveket, és több autónak is nekiütközött, írja a police.hu.

Magas érték

A kiérkező járőrök a helyszínen a sofőröknél alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely az 55 éves nőnél – magas – pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították.

Eljárás indult

A bonyhádi rendőrök a sofőrrel szemben ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek. Hazánkban egyébként zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztással kapcsolatban.

Ez is érdekelhet:

Alkohol: STOP!

Ne feledjék! Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki alkoholos ital fogyasztása után ül a volán mögé, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű alkoholos ital fogyasztása hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek. Előzzük meg a tragédiákat! Ne üljenek ittasan a volán mögé! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: polcie.hu