A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 26 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincharmadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna. Ezek közül a hatóság 14 esetben büntetőeljárást kezdeményezett.

Kiemelt figyelem

A rendőrök a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hangsúlyozni kell

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Balesetek okozói

A megye útjain 2021. augusztus 16-a és 2021. augusztus 22-e között 100 közúti közlekedési baleset történt, ebből 9 balesetben az ittas sofőr volt az okozó.

26 ittas sofőr egy hét alatt

A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 26 ittasan a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

Ez is érdekelhet:

Büntetőeljárás

A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak, ebből 14 esetben büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség, írja a police.hu.

Itt is ittas vezetés okozta a tragédiát:

Erre hívják fel a figyelmet

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels