Nyolc és kilenc és fél  közötti fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azokat a rablás kísérletével és más bűncselekménnyel vádolt külföldi férfiakat, akik egymillió eurót akartak elrabolni egy pomázi albán pékségből.

Bántalmazták a pomázi péket

A német állampolgárságú elsőrendű vádlott 2018 februárjában Pomázon teleszkópos vascsővel bántalmazta egy albán pékség tulajdonosát, majd elmenekült. A tulaj nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rábeszélte a rablásra

2019 januárjában egy koszovói állampolgárságú férfi rábeszélte társát, hogy utazzon Magyarországra ismét, és a szintén koszovói állampolgár másodrendű vádlottal fegyveresen rabolják ki a pékséget.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megkötözték a pékség tulajdonosát

Az elsőrendű vádlott beszerezte a bűncselekményhez szükséges eszközöket, a harmadrendű vádlott pedig vett egy autót, majd 2019. február 22-én a pékséghez hajtottak, ahol az első- és másodrendű vádlott késsel és pisztollyal felfegyverkezve bement a boltba, ahol megkötözte a tulajt és két dolgozót.

Egymillió eurót követelt

Az elsőrendű vádlott egymillió eurót követelt a pékség tulajdonosától, és azzal fenyegetőzött, hogy ha nem kapja meg, mindhármukat megöli – írja a BudaPestkörnyeke.hu

Elsült a fegyver

Időközben a sértett boltba érkező testvérét is megkötözték, majd dulakodás kezdődött, az eldobott fegyver elsült, a hangjára pedig felébredtek a közelben alvók, és kiszabadították megkötözött társaikat. Feltartóztatták az elsőrendű vádlottat, a másodrendű azonban elmenekült.

8 év fegyházat kaptak

A bíróság az első- és másodrendű vádlottat bűnösnek mondta ki rablás kísérletében, személyi szabadság megsértésében és magánlaksértésben, ezért őket nyolcévi fegyházbüntetésre ítélte.

9 és fél fegyházat kaptak

A harmadrendű vádlottat rablás kíséretében, személyi szabadság megsértésében mint felbujtót mondta ki bűnösnek a bíróság, ezért é 9 és fél év fegyházat kapott.

Fellebbeztek a vádlottak

A bíróság fenntartotta az első- és másodrendű vádlott letartóztatását. A harmadrendű vádlott bűnügyi felügyeletét megszüntette a bíróság, egyúttal elrendelte letartóztatását. A döntés ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt az eset

Kiemelt kép: illusztráció