Összetört a gyásztól az az édesanya, aki 20 éves lányát vesztette el a hétvégi, Füzesabony térségében történt tragikus autóbalesetben. Bianka barátjával, Balázzsal utazott egy autóban, és mivel egyikük sem használta a biztonsági övét, nem volt esélyük a túlélésre a borulás után. A családtagok most a boncolás eredményét várják, hogy kiderüljön, valójában ki vezette az autót.

Két fiatal az áldozat Füzesabonynál

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy a Füzesabony és Pusztaszikszó közötti bekötőúton vasárnap este 20 óra 50 perc körül eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó letért az útról és az árokba borult. A baleset következtében a járműben utazó 20 éves nő és 17 éves fiú a helyszínen életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem voltak bekötve

Bianka és 17 éves barátja egy mezőgazdasági úton haladtak vasárnap este, amikor a vezető letért az útról, az árkon keresztül, többször átfordulva állt meg a búzában. Sem a sofőr, sem az utas nem használta a biztonsági övet. Mindketten kirepültek a kocsiból, egyiküket a jármű mellett, másikukat a kocsi alatt találták meg a helyszínre érkező füzesabonyi tűzoltók.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudja elfogadni

 A fiatalok vasárnap este Egerbe akartak menni, hogy megnézzenek pár motort. Az autó, amivel baleseteztek a fiú családjáé volt, Bianka azt tervezte, hogy megveszi majd azért, hogy majd őt segíti vele. Az elhunyt lány édesanyja azt mondta a Tényeknek, nem tudja elfogadni, hogy tényleg megtörtént a tragédia. Az asszony el sem tudja képzelni, hogy gyermeke miért nem kötötte be a biztonsági övét, mert állítása alapján mindig rendkövető volt.

Azt várja, hogy betoppanjon az ajtón

„Ez borzasztó volt, azóta se tudom felfogni, hogy ez igaz… Nem lehet. Mindig azt várom, hogy hazajön és bejön az ajtón. Nem tudom, mi történt, csak azt, hogy nem voltak bekötve, és ez nagyon nagy baj, mert kiestek a kocsiból” – nyilatkozta a megtört asszony.

Megfontolt volt

„A legtöbbször a megfontoltság jellemezte a lányomat, aki ráadásul a helyi polgárőrség tagja volt” – tette hozzá.

Egy iskolába jártak

„A lányomnak már volt jogosítványa, ismerte ezt a fiút, mert egy iskolába jártak ide a szakiskolára, csak a fiú most végzett. Ő is egy megfontolt gyereknek tűnt, nem tudom, vezetni hogyan tudott, de nagyon fiatal volt” – mondta az édesanya.

A boncolás eredményét várják

A családtagok a boncolás eredményét várják, hogy kiderüljön, valóban a 17 éves fiú vezette-e az autót.

Díjat kapott

Kiderült, az autót vezető Balázs mátramindszenti volt és Pétervásárára járt iskolába. Idén ő nyerte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt a mezőgazdasági gépész kategóriában. A fiú mindössze egy hónappal ezelőtt osztott meg egy fotót arról az autóról, ami végül a halálát okozta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: police.hu