Súlyos baleset történt kedden a Pest vármegyei Farmoson. A helyszínről származó információk alapján autó elé hajtott egy rolleres kisfiú, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Autó elé hajtott

Alig két nappal a megdöbbentő gyáli gyermekbaleset után újabb rossz hír érkezett: a szintén Pest vármegyei Farmoson, a Szelei úton autó elé hajtott egy rolleres kisfiú. A gyermek annyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel szállították kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Miért arra ment?

A történtek után igazi komment háború alakult ki a Facebookon. „Ott az erre kijelölt hely, miért nem ott közlekedik. Megint egy trehányság miatt meg van a baleset és persze megint az autós a szemét” – írta valaki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jobban kellene figyelni

„Az autósoknak is jobban kell figyelni a gyerekekre! Kiváltkép szünidőben, lakott területen meg főleg” – tette hozzá egy másik kommentelő. „Figyelhetnek, de a gyerekek meg ne szökdécseljenek felügyelet nélkül, a KRESZ ismerete nélkül, a szabályokat be nem tartva. Sajnos nem alkalmasak sokan még az egyéni közlekedésre” – fűzte hozzá egy helyi lakó.

Nem adott elsőbbséget

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy vasárnap este 18 óra körül egy 9 éves gyerek Gyálon, Görgey Artúr utcában közlekedett kerékpárjával. A Gárdonyi Géza utcai elágazáshoz érve figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező táblát, és kihajtott a Gárdonyi Géza utcára. 

A szemközti árokba csapódott

Sajnos épp akkor ért oda az Ady Endre utca felől érkező Toyota Yaris Cross személygépkocsi, amelyet egy 45 éves helyi lakos vezetett. A Toyota oldalról nekiütközött a kerékpárnak, az ütközés akkora erejű volt, hogy a kisfiú lerepült a kerékpárról, és az út másik oldalán az árokba csapódott.

Egy órán át próbálták újraéleszteni

A gyermeket az Országos Mentőszolgálat helyszínre riasztott egysége, egy gyermekmentő, továbbá a szintén a balesethez riasztott mentőhelikopter személyzete hosszú percekig, majdnem egy órán keresztül próbálta újraéleszteni, mely végül sikerrel zárult.

Mentőhelikopter is érkezett

Információink szerint a helikopter súlyos-életveszélyes koponyasérüléssel szállította kórházba, bár szerencsére legalább belső sérülései nem keletkeztek.

A megengedettnél gyorsabban hajtott

A helyszínen tartózkodó szemtanúk elmondása szerint a Toyota a megengedettnél gyorsabban közlekedett. Úgy tudjuk, hogy a bicajos fiú egy barátjával együtt kerekezett, amikor a baleset történt.

Koponyatöréssel és lépsérüléssel került az intenzívre

Érdeklődésünkre a kórháztól a következő tájékoztatást kaptuk: „a fiú az intenzív osztályon van koponyatöréssel és lépsérüléssel, ha felébred többet fogunk tudni, de az orvosok is bizakodók, köszönjük az érdeklődést.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: Facebook/Helló Farmos!