Noha bocsánatot kért áldozatától, ennek ellenére súlyosabb büntetést kapott a férfi, akit emberölés kísérlete miatt mondta ki bűnösnek nemrégiben.

Többet kell ülnie

Súlyosabb büntetést kapott az a férfi, aki kétszer is elgázolta haragosát a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kállósemjénben – hangzott el a TV2 Tények című műsorában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez volt az indíték

Bilincsben, vezetőszáron kísérték a tárgyalóterembe azt a férfit, aki kétszer is halálra akarta gázolni a haragosát Kállósemjénben. A két férfi egy buliban veszett össze részegen, azért mert egyikük illetlenül viselkedett a másik feleségével és kiabált is vele.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kész csoda, hogy megúszta

Valószínűleg emiatt támadt rá az ismerősére az ámokfutó. „Most meghalsz!”Ezzel a felkiáltással gázolt át a férfin, majd visszatolatott és újra nekiment, ekkor már ennek a háznak a falához is hozzányomta a kocsival. Az áldozatot életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Ennyit kapott első fokon

Súlyosan megsérült a tüdeje, a mája és több bordája is eltört. A gázoló már az előkészítő ülésen beismerte tettét, a támadó, aztán megkereste az elgázolt férfit és a családját és bocsánatot kért tőlük. Első fokon négy szabadságvesztést kapott.

Ezért kért súlyosabb ítéletet az ügyész

A gázoló elfogadta az ítéletet, az ügyészség azonban súlyosbításért fellebbezett, mert szerintük 10 év börtön lett volna indokolt az emberölés kísérlete miatt. A vádhatóság érvelése szerint egy legalább egy tonnás autóról van szó, ami a nehezebb gépjárművek közé tartozik.

Ittas volt, amikor ölni akart

Az ügyész szerint egy falnak ütközve ilyenkor nem csupán belenyugodott a halálos eredménybe, hanem abban a pillanatban azt kívánta. A tárgyaláson a bíróság egyetértett az ügyészséggel abban, hogy az elsőfokú ítéleten súlyosbítani kell, mert a férfi részegen okozta a balesetet.

Több bűncselekményt követnek el autóval

Ez egy elég súlyos magatartás, napjainkban tapasztaljuk, hogy a gépjárművek milyen bűncselekményeket követtek el. Ezek általában közúti veszélyeztetést valósítanak meg, mint a versenyzés, vagy driftelés, vagy büntetőfékezés – magyarázta a Debreceni Ítélőtábla bírája.

Az ítélet jogerős

Háger Tamás hozzátette, itt azért ennél jóval többről van szó, hiszen célzottan járt el a vádlott. Így a gázoló végül 6 év börtönbüntetést kapott és 8 évre az autóvezetéstől is eltiltották, az ítélet jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk illusztráció.)