Egy szemtanú is igazolta, hogy nem történt bűncselekmény: valójában egy „bátorságpróba” vezetett a tragédiához. Családja nem akarja elfogadni, hogy szeretett rokonuk nem jön többet haza.

Döbbenetes felismerés

„A testvéremet már két napja vitte a Duna, amikor értesültem az eltűnéséről, amibe szörnyű belegondolni” – mondta el a Metropolnak annak a férfinak a testvére, aki múlt hét hétfőn a Dunába ugrott a Margit hídról, majd elmerült a folyóban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Jól érezték magukat a városban

A szigetújfalui kompkikötőnél találták meg Bene László holttestét, július hetedikén. A lap úgy tudja, a férfi bulizni jött fel a fővárosba és amikor már alaposan felöntöttek a garatra, akkor kiültek vagy álltak a Margit híd korlátjára az egyik barátjával.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem fél semmitől sem

Az egyik szemtanú szerint arról folyt a diskurzus közöttük, ki mer leugrani a folyóba, majd kiúszni a partra. László erre annyit felelt, hogy semmitől sem fél – majd ugrott. Párja kezdte el keresni a férfit, hiszen két napja nem ment haza.

Nem ölték meg

Végül a nő az angyalföldi kapitányságon értesült a történtekről. „Ott egy nyomozó fogadott azzal, hogy sajnos nincsenek jó hírei. Mondta, hogy idegenkezűség és az öngyilkosság kizárt, hisz szemtanú is volt szerencsére, aki ezt igazolta” – mondta a bátyja.

Furcsa magyarázat

A Lászlóval bulizó férfi egy meglehetősen életszerűtlennek tetsző történettel rukkolt elő. Állítja: sétáltak a hídon, majd a férfi minden előzmény nélkül átugrott a korláton és a mélybe vetette magát. Testvére azonban elveti ezt az eshetőséget.

Felfoghatatlan érzés

„Valami persze elment nála fejben, mert ép ésszel még számomra is felfoghatatlan, mi késztet bárkit is egy ilyen őrültségre. A szemtanú könyörgött nekik, hogy másszanak be a korlátról, de ittas állapotban voltak. Az igazságot sajnos jelen pillanatban én sem tudom teljes mértékben. Voltaképpen a tesóm beleugrott a halálba, ami számomra felfoghatatlan” – fogalmazott.

Nagyon szerette kisfiát

A fivér a nyomozótól tudta meg a részleteket. Még halála előtti utolsó napján is beszéltek vele. Mint mondta, testvére bizonyosan nem akarta eldobni életét, tervei voltak, ráadásul volt egy kisfia, akit imádott. „A testvérem, ha tudta volna, hogy az életével fizet ezért a mutatványért, biztos, hogy nem vállalja be” – vélekedett bátyja.

A rossz társaság elvitte

Hozzátette, hogy a legnagyobb hibája az volt, hogy szívvel élt, naiv és hiszékeny volt, s könnyen keveredett rossz társaságba. Testvére kifejezetten ügyesen vette az akadályokat, jól ment neki az iskola és tehetséges volt a képzőművészetekben is. Középiskoláját is Egerben végezte, képzőművészeti szakirányon, de a rossz társaság ott is magával ragadta.

Hárman maradtak

„Édesanyám még nem fogja fel, nem akarja elfogadni a fia elvesztését. Szerintem még mindig várja őt haza. Mi jó testvérek voltunk és vagyunk is, nagyon nehezen dolgozzuk ezt fel. Négyen alkotunk egyet és most csak hárman maradtunk”.

A kisgyerek még nem fogja fel

„A gyermekének az édesanyja is összetört. Mikor közöltem vele a hírt, hallottam ahogy elcsuklik a hangja és zokog. A kicsi szerencsére még nem fogja fel, csak azt, hogy nem jön apa” – fogalmazott a testvér, aki tiszta vizet akar önteni a pohárba: fivére nem akart öngyilkos lenni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)