Levi sokáig élet-halál közt lebegett, azonban szerencsére pozitív irányba fordultak a dolgok, s rohamosan fejlődik minden területen. Ő és családja életét alapjaiban változtatta meg a baleset.

Nem tudni, hogyan dőlt el a kapu

„Pontosan senki se tudja, hogy esett, mi esett, csak azt tudja a legtöbb ember szerintem, aki ott volt, nem nézett senki se oda a baleset pillanatában (…) hogy én már ott fekszek a földön, vérzik a fejem, meg köhögök és így sírok. Nem szokásom, de sírtam”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fejjel a betonnak

Ezt mondta Földesi Levente arról a balesetről az RTL Fókusz című műsorának péntek esti adásában, amely még tavaly májusban történt a zánkai Erzsébet-táborban. Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a 14 éves fiú egy gólöröm után felhúzódzkodott a kapura, amitől az felborult. Levi pedig a betonba csapódott a kapuval.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nagy a baj

Ezt követően mentőhelikopterrel szállították kórházba. „Az első nagyon komoly információ az az volt, amikor a műtőből kijött a doktornő, aki a söntöt behelyezte, és azt mondta, hogy nagyon-nagyon súlyos a helyzet, Levente gyakorlatilag életveszélyes állapotban van, úgyhogy minél hamarabb megtehetem, induljak el” – idézte fel édesanyja Földesi Ildikó.

Duzzanat az agyban

Hozzátette, ekkor az orvos azt mondta, hogy egyáltalán legyen miről beszélni, ahhoz ki kell várni a másnap reggelt. „Hogy beszélhetünk-e még másnap Leviről? Mert hogy duzzanat volt az agyában, ami akkor abban a pillanatban még nőtt, és nem lehetett tudni, hogy mi lesz. ”

Rettenetes napok

„Reggel annyit mondtak, hogy életben van, de az egyébként, hogy túl van az életveszélyen, az nem hangzott el nagyon sokáig” – magyarázta édesanyja. „Volt olyan, hogy már egy hét eltelt, rákérdeztem az egyik ügyeletes doktornőnél, hogy kimondhatjuk már, hogy Levente túl van az életveszélyen, és azt mondta, hogy de anyuka, hogy mondhatnánk ilyet… nézzen rá a gyerekre… lehet, hogy este 8-kor kimegy és 9-kor fölhívom, hogy Levente meghalt” – idézte fel a pillanatokat.

Fel akart kelni a rémálomból

Levi arról beszélt, nem tudja elképzelni, milyen fájdalma lehetett, de biztos jó nagy. „A Bethesdában, az egyes kórteremben voltak mindig a legrosszabb esetek, akkor én voltam a legrosszabb, és az egyesben kértem apumtól, hogy keltsél fel ebből a rossz álomból. Először nem akartam elhinni” – elevenítette fel.

Sok teendő van még a mozgással

Szerencsére azonban már rohamosan gyógyul, mostanra már csak a finomhangolás fázisában van: fél év vagy egy év kell egy monumentálisabb változáshoz. Édesanyja szerint talán minden területen van mit fejleszteni – ilyen például a mozgás, ahol a legtöbb teendő van.

Próbálnak kitartani

Lehet, hogy mondjuk az érettségi évére lesz majd a legjobb állapotban, de ezt még egyelőre az az igazság, hogy nem tudjuk megmondani, hogy mi mennyi idő. Dolgozunk rajta és próbálunk kitartani – mondta Földesi Ildikó.

Felelős egyelőre nincs

Az adásból az is kiderült, hogy kártérítési igénnyel éltek a tábor üzemeltetője felé. Emellett folyamatban van egy büntetőeljárás is, aminek még bő egy év után sincsen gyanúsítottja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A teljes összeállítás itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)