Összeomlott a váci tragikus balesetben elhunyt 16 éves lány családja. Zsaklin egy 18 esztendős fiú kocsijában ült, amikor megtörtént a tragédia. Mindketten azonnal meghaltak. Az autót vezető Ricardo csak három hónapja szerzett jogosítványt, az autót is nemrég kapta. Éppen a halála másnapján ment volna állásinterjúra egy közeli gyárba.

Egy előzésből lett a tragédia

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a tragikus baleset augusztus 24-én, nem sokkal éjfél előtt történt a Dr. Csányi László körúton. Itt egy autó előzni kezdett, azonban letért az útról, majd egy fának csapódott. A kocsit vezető 18 éves férfi és utasa, a 16 éves Vidák Zsaklin a helyszínen életét veszítette. Egyikük sem használta a biztonsági övét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felpattant és elment az éjszaka közepén

Most családtagjainak elmondásából kirajzolódnak a tragikus éjszaka pillanatai. Zsaklin csütörtökön este 11 óra körül ment el otthonról. Azt sem mondta meg, mikor jön haza, mint ahogy azt sem, hová megy. Egy órával később nővére utána indult, hogy megkeresse.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudott visszatérni a sávjába

A vasútállomás közelében talált rá húgára, amint éppen barátaival beszélgetett. „Nem versenyeztünk, én a megengedett sebességgel közlekedtem, amikor Ricardo nagy sebességgel megelőzött egy másik kocsit, ám utána már nem tudott visszatérni a sávjába” – elevenítette fel a tragikus pillanatokat Vidák Leila.

Kirepültek az autóból

„Kacskaringósan” haladt, majd elrántotta a kormányt balra, az autó pedig egy méretes kövön, szikladarabon megpattanva a fának csapódott. Mindezt saját szemével látta, így látta, ahogy húga szörnyethalt, amikor kirepült barátjával a kocsiból.

Még a filmekben sem látott ilyet

„Próbáltam beszélni a testvéremhez, könyörögtem neki, hogy keljen fel, de nem mozdult. Semmi esély nem volt rá… Én ilyet még nem is láttam soha, még filmekben sem. Ahogy beszélek róla, kiráz a hideg” – magyarázta a sírva a meghalt lány testvére.

Megdöbbentő

„Odaérve azt kellett látnom, hogy a szó legszorosabb értelmében darabokra szakadt a gyerekem. Nem volt letakarva akkor még, de életjelet sem adott magáról. És ott ezután mintha elvágták volna a képet, összeestem. Kínkeservesen felneveltem a négy gyermekemet, és egy ilyen fiú elvette az egyikük életét – mondta az édesanya a Blikknek.

Állásinterjúra készült

Az autót vezető 18 éves fiatal, N. Ricardo is Vácon élt a családjával. A fiúnak friss volt a jogosítványa, csak három hónapos, és az autót is nemrég kapta. Éppen a halála másnapján ment volna állásinterjúra egy közeli gyárba.

Esélytelen volt minden

Kiss Kató halottlátó jól ismerte Ricardót, a lányának az osztálytársa volt. A baleset után pedig, mivel éppen ott lakik, még a mentők előtt kiért a helyszínre. „A hatalmas csattanás után azonnal hívtam a rendőröket és a mentőket, akik próbáltak instruálni, hogyan segítsek a sérülteknek. Kérték, nézzem meg a pulzusukat és kezdjem meg az újraélesztést, de a fiúnak ki volt törve a nyaka és a gerince is, a lánynak pedig nem volt meg a fél arca, így teljesen esélytelen volt minden. Sokkot kaptam, még most is a történtek hatása alatt állok. Ráadásul a fiút jól ismertem, régebben többször is járt már nálunk” – nyilatkozta a lapnak Kató.

Így segíthetsz

Mivel a család viszonylag szegény anyagi körülmények közt él, így Vidák Ramóna nevére tudsz utalni, amennyiben segíteni szeretnél: 50453702-10161481. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: MTI