A divattervező még 2022 októberében került a rácsok mögé, mivel a hatóságok gyanúja szerint droggal kereskedett. Szabadulása után azt állítja, ha valóban a marihuána miatt indult ellenr eljárás, akkor a fél budapesti művészvilágot rács mögé lehetne csukni.

Nem nyugodhat meg

Fellebbezést nyújtott be az ügyészség, hogy ismét bűnügyi felügyeletbe kerülhessen Herczeg Zoltán. Noha a bíróság első fokon megszüntette a kényszerintézkedést, azonban még messze nincs vége a történetnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Reménykedett, de mindhiába

Ugyanis a vádhatóság nem értett egyet, s fellebbezést adott be annak érdekében, hogy a divattervező ismét bűnügyi felügyelet alá kerülhessen. Pár nappal ezelőtt még optimistán nyilatkozott, mondván, reméli, hogy az ügyészség nem ad be fellebbezést, ezen reménye azonban hiú ábránd maradt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezzel indokol az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség a Blikk érdeklődésére azt közölte, hogy a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított Herczeg Zoltán akár 8 évet is kaphat, így eljárásbeli jelenlétének biztosítása, valamint a bizonyítás eredményes befejezése érdekében szükséges a kényszerintézkedés.

Korrekt indoklás

Az érintett maga a laptól értesült a fejleményekről, amelyet cseppet sem meglepő módon, de nem kimondottabban fogadott nagy örömmel. „Nagyon bízom az elsőfokú bírónak a helyes és bölcs értékítéletében és éleslátásában. Korrekt volt az indoklás, amivel megszüntették a bűnügyi felügyeletet” – magyarázta.

Két hete van a bíróságnak

Ennél többet azonban nem kívánt mondani. A jogszabályok szerint két hete van a bíróságnak, hogy eldöntse, helyt ad-e a vádhatóság indítványának, vagy engedélyezi-e azt Herczegnek, hogy szabadlábon védekezhessen.

Lassan telt az idő a börtönben

Korábban mi is több alkalommal beszámoltunk arról, hogy a férfi közel fél évet töltött már letartóztatásban. Bent úgy érezte, rettenetesen lassan telik az idő. Ezt annak tudta be, hogy nem tudott mit csinálni. Haszontalannak érezte magát a börtön falai között.

Először el sem hitte, hogy szabadulhat

Herczeg Zoltán elmondta, azt hitte, ugratja a fegyőr, amikor közölte vele, hogy szabadulhat. Mondta is neki, hogy ne szórakozzon vele, de csak barátságosan. A fegyőr azonban közölte vele, hogy valóban eljött a szabadulásának napja.

Rengeteget töprengett

A divatguru azon rágódott az elmúlt időszakban, hogy miért került éppen ő a célkeresztbe. „Ha a fű miatt tartóztattak le, akkor a fél budapesti művészvilágot, értelmiséget le lehetne tartóztatni” – mondta. Hasonló következtetésre jutott a pólóival kapcsolatban, amelyek kritikus feliratokat tartalmaztak.

Cellatársai nem finomkodtak vele

A nyomozati anyagok alapján arra a következtetésre jutott, hogy csapdába csalták. Nem állítja azonban azt, hogy ez szándékos volt. A Venyige utcai büntetőintézetben a divatgurunak két cellatársa volt. Őket „jobboldali alfahímként” jellemezte. Elárulta, volt, hogy az egyikükkel össze is ugrottak egymással.

Nem akartak médiafelhajtást

Elárulta, külön sétás volt, féltették, mert nem akartak felhajtást körülötte a média részéről. Ennek ellenére különféle beszólásokat így is kapott, amiket megtanult kezelni. Havi szinten százezret kellett ételre költenie, mivel elmondása szerint a börtönkoszt nem kifejezetten bőséges. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)