Egy budapesti sofőr nem találta az autója kulcsát, ezért – mivel nem tudta bezárni az ajtókat – kivette a járműből az akkumulátort. Abban bízott, hogy így senki sem fogja tudni elkötni a járgányát, de tévedett.

Szétkapta az autót

A budapesti rendőrök a Facebook-oldalukon számoltak be róla, hogy egy fővárosban élő férfi elvesztette az indítókulcsát, ezért kiszerelte a járművéből az akkumulátort, hogy így mások ne tudják ellopni azt. A tulajdonos úgy gondolta, az akkumulátor nélkül nem fogják tudni ellopni az autóját, de sajnos tévedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

6. kerületi nyomozók intézkedtek

Elvitték az autót

A férfi abban reménykedett, hogy ha kiszedi az autójából az aksit, akkor megmenekülhet a járműve, azonban azt még így is sikerült a tolvajoknak elkötniük. Amikor a tulajdonos ismét az autójába akart szállni, már azzal szembesült, hogy nincs ott a kocsija, ahová előzőleg parkolt.

Takarítónál voltak a kulcsok

A bejelentést követően a 6. kerületi nyomozók kiderítették, hogy az autó kulcsát egy takarítóként dolgozó férfi találta meg. A leleményes férfin pedig még a hiányzó akkumulátor sem fogott ki, mivel két ismerősével gyorsan szereztek egy másik aksit, és azt tették bele az autóba.

Így már könnyű dolguk volt

Az új akkumulátornak és a takarítónál lévő kulcsnak köszönhetően a tolvajok könnyű szerrel elkötötték az autót, amelyet aztán el is adtak egy negyedik férfinek. A 6. kerületi rendőrök az elkövetőnél megtalálták a kocsi alkatrészeit.

Nem tudta, hogy lopott volt

A férfi, aki szétszerelte az autót, a kihallgatásán azt állította, nem tudta, hogy a Suzuki lopott volt. Ugyanakkor az is látszott, hogy adásvételi szerződést nem kötöttek és a kocsi papírjai is hiányoztak.

Lopást és pénzmosást követtek el

A három tolvaj nagyobb értékre elkövetett lopás, míg a vásárló gondatlanságból elkövetett pénzmosás bűntett miatt felelhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet

Íme a rendőrség teljes bejegyzése

Kiemelt kép: Szétszerelt autó – Forrás: Facebook