Eltemették azt a rendőrt, akit halálra gázolt egy jármű az M70-es autópálya pihenőjében. Hegedűs Tamást Gellénházán helyezték örök nyugalomra.

Halálra gázoltak egy rendőrt

Pénteken a Zala megyei Gellénházán temették el azt a rendőrt, akit május 5-én gázoltak halálra az M70-es autópálya15-ös kilométerénél, a Csörnyeföld közelében lévő pihenőhelyen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a baleset

Rendőri vezetők búcsúztak

A ravatalnál dr. Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka búcsúzott a testület nevében. A temetésen részvétét fejezte ki a Belügyminisztérium belbiztonsági államtitkára, a rendőrség állománya nevében pedig az országos rendőrfőkapitány és helyettesei főhajtással tisztelegtek néhai munkatársuk előtt – írja a police.hu

Katonai tiszteletadással búcsúztatták

A hatályos járványügyi rendelkezések betartása mellett – az egyházi temetési szertartás előtt –, katonai tiszteletadással búcsúztatták a járőrparancsnokot.

Rendőrsorfal állt Hegedűs Tamás sírjánál

Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu

Országszerte megszólaltak a szirénák

Hegedűs Tamás emlékére pénteken – a temetés kezdetével egy időben – a rendőrök országszerte a szolgálati gépkocsikon egy percre bekapcsolták a kék lámpát és a szirénát. 

A helyszínen meghalt egy ember

A rendőrség közlése szerint egy gépkocsi nekihajtott egy, az út mellett álló mikrobusznak. A jármű elgázolt egy embert, aki a helyszínen életét vesztette. A kisbusz vezetőjét a mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba.

Enyingen kezdte pályafutását

Hegedűs Tamást 2008. július 1-jén, rendészeti szakközépiskolai tanulmányainak sikeres befejezését követően nevezték ki próbaidőre a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Székesfehérvári Rendőrkapitányság Enyingi Rendőrőrs állományába járőr beosztásba.

Készenléti Rendőrség állományába került

Kérelmére 2009. október 1-jén helyezték át a Készenléti Rendőrség állományába, ahol – szorgalma és hivatástudata eredményeképpen – egyre magasabb beosztásokban, legutóbb járőrparancsnokként szolgálta hazáját – írta a baleset után a police.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Hegedűs Tamás ravatala – Forrás: police.hu