Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt vonattal ütközött egy személyautó csütörtök délután Sásdon. Az autóban hárman ültek, közülük ketten belehaltak sérüléseibe. Az egyik áldozat egy gyermek, a másik pedig az édesanyja – közölte a rendőrség.

Négy gyermek várta haza

A balesetben meghalt asszonyt, Erikát négy gyermek várta volna haza, köztük egy egyhetes baba is. Az édesanya két gyermekét hozta haza éppen az oviból, amikor megtörtént a tragédia. A borzalomban az egyik gyermeke is meghalt, a másikat életveszélyes állapotban szállították kórházba. A család pedig összeomlott, mindenki azt találgatja, mi történt pontosan. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megszólalt a nagymama

A szörnyű tragédia után megszólalt az elhunyt Erika édesanyja, aki a Tényeknek beszélt a borzalomról. „Nem igaz, hogy ez megtörtént. Az én kis Jázminkám meg a kislánya…” – mondta sírva a riportban a nagymama.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Oldalról csapódott bele a vonat az autóba

Az oviból hozta haza a gyerekeket

A nagymama arról is beszélt, hogy a lánya a két kislányát vitte haza az óvodából, amikor a tragédia történt. Úgy tudni a vonat 200 méteren kereszütl tolta maga előtt a kocsit. Az anyát és gyerekeit feszítővágóval szabadították ki a roncsból. A 4 éves Valentina és a 6 éves Jázmin hátul ültek a kocsiban.

A nagyobbik lány azonnal meghalt

A nagyobbik lány azonnal meghalt, a kisebb életveszélyesen megsérült, állapota már stabil. A család azt mondja, az anya mindig körültekintően vezetett, és nagyon jó édesanya volt. Egy hete adott életet hatodik gyermekének, egy kisfiúnak.

Egy hete szülte meg a kisfiát

„Egyhetes kisbabát hagyott itt a lányom. Egy hetet töltött itt a picikével. Múlt hét szombaton hoztuk őket haza” – mondta a nagymama.

Működött a fénysorompó

„A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. Az ütközés következtében a vonat első kocsija egyik tengelyével kisiklott. A vonaton senki sem sérült meg” – tudatta a MÁV. Az elhunyt nő ismerősei azonban kételkednek, szerintük az édesanya biztosan nem hajtott volna, ha látja a tilos jelzést. „Biztos hogy nem hajtott a sínekre piros jelzésnél. Még négy gyereke várta otthon, a picike csak egy hetes” – írta egy ismerősük. „Ne legyen dühös az anyukára senki. Biztos nem direkt hajtott a vonat elé. Hisz otthon várta a 4 másik gyermeke. Ne bántsuk. Nyugodj békében Erika és kicsi lány. Örülök, hogy ismertelek” – ezt pedig Erika egyik szomszédja mondta el a Ripostnak.

Sokan áthajtanak a piroson

A portálnak többen beszéltek arról, hogy abszolút belátható az útszakasz, ám a szemtanúj beszámolója szerint megesik, hogy a piros jelzés ellenére is átmennek a kocsik. „Vasárnap a szemem előtt, ebben az átjáróban hajtott át kettő autó a piros jelzésnél” – írta egy helyi férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Tények riportja itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: A gyászoló nagymama – Forrás: Tények videorészlet