Egy férfi szerint véletlenül hagyta az autójában a Fort-12R típusú pisztolyt. Ey másik beutazónál a vodke mellett lőszereket találtak.

Két helyen is

Éles lőszereket és fegyvert találtak csomagellenőrzéskor a beregsurányi és a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Pisztoly az autóban

Beregsuránynál az ellenőrzött jármű sofőrjének bőröndjében egy Fort-12R típusú pisztolyt találtak a hozzá való egy tárral és 12 lőszerrel. A férfi csak ekkor jelezte, hogy a fegyver és lőszer is az övé, és csak véletlenül hagyta az autóban.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A vodka az még hagyján

Záhonynál egy autóbusz utasaként jelentett be egy liter vodkát egy cseh férfi, de a csomagjában négy fegyvertár, hangtompító, célzó-optika és lőszerek is voltak. Az utas ezután elismerte, hogy mindez az ő tulajdona, de azt mondta, nem gondolta, hogy ezeket határátlépéskor be kell jelenteni.

Elvették tőle

Mivel a szükséges engedélyeket egyik esetben sem tudták bemutatni, a lőszert, a fegyvereket és a különböző tartozékait a NAV átadta a rendőrségnek.

Rosszul lett

A Kékvillogó.hu korábban arról számolt be, hogy a záhonyi közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy ukrán állampolgár 2022. szeptember 5-én este. A 61 éves férfi útiokmányainak kezelése után az útlevélkezelő fülke mellett rosszul lett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A földre esett

Leült egy székre, de néhány másodperccel később előre dőlt, és a földre esett. Borbély József rendőr őrmester és Gere Béla rendőr törzsőrmester, valamint Karacs István pénzügyőr őrnagy siettek azonnal a férfi segítségére.

Újra kellett éleszteni

A NAV pénzügyőre haladéktalanul segélyhívást indított, miközben a két rendőr miután megbizonyosodtak arról, hogy a férfi nem lélegzik, a pulzusa nem tapintható a mentőszolgálat vonalban lévő munkatársának segítségével megkezdték az újraélesztését, számolt be róla közleményében a rendőrség.

Hamar jött a segítség

Perceken belül megérkezett a helyszínre a mentőszolgálat esetkocsija, amelynek személyzete átvette az egyenruhásoktól az életmentést. A külföldi férfi a gyors beavatkozásnak köszönhetően hamarosan újra életjeleket mutatott, és a kisvárdai kórházba szállították.

Címlapfotónk az ukrán-magyar határnál készült a háború kirobbanása után.