Rendőrök és pénzügyőr együtt küzdöttek a férfi életéért a záhonyi határátkelőnél.

Rosszul lett

A záhonyi közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy ukrán állampolgár 2022. szeptember 5-én este. A 61 éves férfi útiokmányainak kezelése után az útlevélkezelő fülke mellett rosszul lett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A földre esett

Leült egy székre, de néhány másodperccel később előre dőlt, és a földre esett. Borbély József rendőr őrmester és Gere Béla rendőr törzsőrmester, valamint Karacs István pénzügyőr őrnagy siettek azonnal a férfi segítségére.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Újra kellett éleszteni

A NAV pénzügyőre haladéktalanul segélyhívást indított, miközben a két rendőr miután megbizonyosodtak arról, hogy a férfi nem lélegzik, a pulzusa nem tapintható a mentőszolgálat vonalban lévő munkatársának segítségével megkezdték az újraélesztését, számolt be róla közleményében a rendőrség.

Hamar jött a segítség

Perceken belül megérkezett a helyszínre a mentőszolgálat esetkocsija, amelynek személyzete átvette az egyenruhásoktól az életmentést. A külföldi férfi a gyors beavatkozásnak köszönhetően hamarosan újra életjeleket mutatott, és a kisvárdai kórházba szállították.

Pár hete a Vecsési erdőben lett rosszul egy férfi

Amint azt a Kékvillogó is megírta eltévedt, mozgásképtelen férfit kutattak fel a monori járőrök. A segélyhívást kezelő Strehó Zoltán zászlós koordinálta intézkedéssorozat fél órán belül a célállomásra juttatta a mentőegységeket.

Nem tudta, pontosan hol van

Mint megírtuk a férfi nem tudta, pontosan hol van, csak azt, hogy eltévedt a Vecsés közeli erdőben, rosszul lett és nem tud mozogni a 49 éves budapesti férfi. Azonnali segítségre szorult, zsibbadt karral és lábbal órákon át feküdt 2022. július 26-án kora délután az avarban – tárcsázta a 112-t. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának hívást fogadó zászlósa késlekedés nélkül indította a szolgálati kutyával kiegészült rendőri egységeket, miközben folyamatosan szóval tartotta, beszéltette, nyugtatta és biztatta a bajba került férfit. 

Kutyás rendőrök érkeztek

Tartózkodási helyét a hozzávetőleges helyszín közelébe érve bekapcsolt szirénával próbálták pontosabban behatárolni, majd a kutyás rendőrök pásztázni kezdték a szinte átláthatatlan erdőt. Az ágas-bogas, nehezített terepen az utolsó métereket Főnök, a szolgálati kutya után loholva tudták csak megtenni. A férfi próbált kiáltva jelezni, de néhány „hahó” után hangja rendre elcsuklott, fáradt és kimerült volt.

Rossz állapotban volt a férfi

Az időnként eszméletét vesztő, gyengülő férfi állapota egyre romlott, Strehó zászlós az egyik pillanatban a lelket tartva benne hozzá beszélt, a másikban az erdőben futva őt kutató kollégáihoz.

Jöttek a mentők is

A bajba jutott mozgatásához további segítségre volt szükség, a rendőrök és Főnök vigyáztak rá és gondját viselték, míg az időközben riasztott mentőkre és a cipekedésben segítő katasztrófavédőkre vártak.

Korábban volt már stroke-ja

Kiderült, a férfinek korábban volt már stroke-ja, mostani tünetei alapján egy újabbra lehetett következtetni. Az egészségügyi dolgozók stabilizálták, mentőágyra fektették, majd hatan felmarkolták és kivitték a susnyásból. Kórházba került, ahol időben részesülhetett a szükséges ellátásban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció