A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 37 éves külföldi férfival szemben, aki tavaly ősszel, egy szóváltást követően, életveszélyesen bántalmazott egy másik külföldi férfit Zuglóban, egy munkásszállón.

Tavaly történt

A külföldi állampolgárságú vádlott és a szintén külföldi sértett 2021 októberében, munkavállalás céljából érkezett Magyarországra. A két férfi ugyanazon a 14. kerületi munkásszállón lakott, közös szobában. Az együttlakás során a vádlott és a sértett között rendszeresek voltak a nézeteltérések. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ütötte-rúgta

A vádirat szerint 2021. december 22-én az esti órákban mindkét férfi a munkásszállón tartózkodott, amikor szóváltás alakult ki közöttük, miután a vádlott megvádolta a sértettet azzal, hogy elvette a pénzét. A vita során a vádlott többször megütötte, és meg is rúgta a másik férfit.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Menekülni próbált az áldozat

Az áldozat a további támadás elől menekülve kiszaladt szobából a folyosóra, a vádlott azonban utána futott, és amikor a folyosó végén utolérte, nekifutásból, nagy erővel megrúgta a sértettet a hátán, aki ettől elesett. A vádlott ekkor a ruházatánál fogva megragadta a földön fekvő sértettet és visszahúzta őt a szobájukba, ahol tovább bántalmazta, több nagy erejű ütést, illetve rúgást mért rá.

Kijöttek a szomszéd szobákból

A bántalmazás hangjaira a szomszédos szobákból többen kimentek a folyosóra, és felszólították a vádlottat, hogy fejezze be az agresszív viselkedést. Ennek hatására a vádlott végül felhagyott a sértett további bántalmazásával.

Kórházba vitték

A foglalkoztatójuk képviselője a sértettet kórházba vitte, a vádlott foglalkoztatásra irányuló viszonyát pedig azonnali hatállyal megszüntette. A vádlottat a rendőrök másnap, a népligeti buszpályaudvaron fogták el, amikor éppen el kívánta hagyni az országot.

Súlyosan megsérült

Az áldozat a bántalmazás következében többszörös bordatörést, és ezzel összefüggésben életveszélyes sérüléseket szenvedett, a gyors és szakszerű orvosi ellátás hiányában a halála is bekövetkezhetett volna.

Börtön vár a támadóra

A Fővárosi Főügyészség a 37 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről történő határozott idejű kiutasítást indítványoz a vádiratban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A videón a biztonsági kamera felvétele látható:

Ez is érdekelhet:

Egy fiatal női utas szeme láttára szerzett örömöt magának ez a férfi a HÉV-en, meg is ragadta 19 éves lány kezét

Kiemelt kép: Illusztráció, Videó: ügyészség