A fővárosi rendőrök elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint jegyellenőrt bántalmazott Budapest 5. kerületében.

Nem volt nála diákigazolvány

A bérlete felmutatására szólított fel egy ellenőr egy férfi  2022. szeptember 2-án az egyik belvárosi metrómegállóban. Az utas a bérletét átadta, azonban az utazási kedvezményre jogosító diákigazolványa nem volt nála. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meglökte

Miután az ellenőr tájékoztatta arról, hogy a bérlet kizárólag a diákigazolvánnyal együtt érvényes, és pótdíjat kell fizetnie, a férfi két kézzel meglökte, majd a helyszínről távozni akart.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Könnyű sérülések

Ezután a jegyellenőr a férfit táskájánál fogva próbálta feltartóztatni, de az a kezét kicsavarta és elmenekült. A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett.

Elfogták

A 37 éves iráni állampolgárt a 7. Kerületi Rendőrkapitányság beosztottjai elfogták és az 5. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Mindent tagad

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, derült ki a rendőrség által közreadott közleményből.

Augusztusban Pécsen történt hasonló

Pécsen, a Rákóczi úton, a Zsolnay-szobor közelében áltt meg egy busz, majd pedig rendőrök is érkezetek a helyszínre, ugyanis egy, a buszon bliccelő férfi megtámadta a jegyellenőröket – az eset még augusztusban történt, és a helyi portál, a bama.hu számolt be róla.

Ezért ment nekik

Mint megírták az egyik ellenőr sapkáját is leütötte a bliccelő. A rendőrség annyit közölt akkor a lappal egy utas a jegyellenőrökre támadt, amikor arra kérték, hogy mutassa be a jegyét vagy bérletét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Ez is érdekelhet:

Razzia: drónokkal és testkamerával felszerelt civil ruhás zsarukkal ellenőrzi három napon át a gyalogosokat a rendőrség

Kiemelt kép: Illusztráció