Sajószentpéter központjában több lövés is eldördült a nyílt utcán. A szemtanúk szerint csak annyi látszott, ahogy három férfi szerszámokkal és gáz-riasztó fegyverrel felszerelkezve pattan ki egy kocsiból, majd nekiesik egy másik csapatnak.

Videó készült

A sajószentpéteri lövöldözést egy halálra rémült szemtanú videóra is vette. A felvételen az látszik, ahogy a narancssárga kocsi valóban az út mellett parkol nyitott ajtókkal, több férfi pedig a forgalom kellős közepén balhézik: ketten szerszámokkal rohangáltak a forgalomban, míg egyikük gáz-riasztó fegyverrel lövöldözött, egy autó ablakát pedig be is törték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Régi vita

Hamarosan kiderült, hogy az akciófilmbe illő balhét egy régóta húzódó vita okozta egy szini és egy szintpetri család tagjai között, akik évek óta kutya-macska viszonyban állnak egymással.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egymásnak estek

Aznap a rivális család tagjai Sajószentpéteren futottak össze, ahol azonnal egymásnak estek. A rendőröket végül az egyik család tagjai riasztották, akik azonnal a helyszínre siettek, és lecsillapították a kedélyeket.  A helyieket sokkolták a történtek, főleg, hogy elárulták: a lövöldözés egy helyi iskola közelében tört ki.

Semmi nem érdekelte őket

„Az a legfelháborítóbb, hogy ezt az egész vircsaftot egy általános iskola mellett művelték, a főút közvetlen közelében. Látszik, hogy pont nem érdekelte őket senki és semmi. Mi lett volna, ha valakinek baja esik?”- tette fel a kérdést egy asszony.

Azt hitték, baleset

„Elképzelni sem tudtam, hogy mi történt, azt hittük, hogy baleset, mert egy kocsi volt ott betört szélvédővel, meg rendőrökkel. Aztán hallottuk csak, hogy két család balhézott össze. Mondták, hogy még a helyi busz is megállt, nem tudott tőlük tovább menni, úgy rohangáltak itt keresztbe” – mondta egy másik nő.

Eljárás indul

A rendőrség végül három férfit hallgatott ki, és eljárást indított fegyveresen, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A fegyvereket az eset után elkobozták, a három férfit pedig elengedték, ők szabadlábon védekezhetnek.

Megkeseredett szomszéd

Ahogy írtunk róla, a problémás, szemétláda család egy lerobbant házban élt, ahova csak a vasúti sínek felől lehetett bejutni. A megkeseredett szomszéd így emlékszik a kezdetekre: „Azután költöztünk ide, hogy az előző tulaj elmenekült, nekünk pedig jó áron adta tovább az otthonát, ám a botrányos szomszédokról nem tájékoztatott.”

Gyomirtót locsoltak a szomszéd udvarra

„Ahogy kijöttünk a kertbe, üvöltöztek, szitkozódtak, a tetőre felmászva fenyegetőztek, folyamatosan megfigyeltek, dobálóztak, sőt, gyomirtóval locsolták meg a kertet, amitől minden tönkrement – mesélte megtörten az egyik szomszéd.

Puskával lövöldöztek

A szemétláda szomszédok zaklattak mindenkit, téglákkal dobálóztak, légpuskával lövöldöztek, és még ők tettek feljelentést a rendőrségen. Azt a látszatot keltették, hogy őket zaklatják. A bántalmazott szomszédok kénytelenek voltak stratégiát váltani.

Terrorcsalád a szomszédban

„Eleinte átlátható kerítés volt közöttük, ma pedig már egy lugas és egy magas pala választja el egymástól az ingatlanokat. A terrorcsalád vezetője a párjával és hat gyerekkel osztotta meg otthonát, de elrettentés gyanánt gyakran hívták át magukhoz a rokonságot. A szomszédok erre válaszul kamerákat szereltek fel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció