Vasárnap nem sokkal dél után szerencsés kimenetelű baleset történt Budapesten, ahol egy Mercedes és egy BMW ütközött egymással.

Nem állt meg a pirosnál

A Mercedes C 220-ast vezető középkorú férfi az Orczy úton haladt autójával, majd a jelzőlámpa piros jelzése ellenére, lassítás nélkül behajtott a kereszteződésbe. Balról még vélhetően nem indultak el a járművek a zöld jelzésre, ám a csomópont közepére beérve az Üllői úton a Corvin negyed felől érkező autók már abban a vonalban jártak, ahol a Mercedes haladt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az oszlop állította meg a Mercedest

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nekiment

Így a belső sávban közlekedő BMW e118 is, amelynek vezetőnője túl későn észlelte az előtte keresztbe elsuhanó Mercedest, így a jobb oldalának ütközött. A Mercedes a becsapódás hatására balra kisodródott, áthajtott a Haller utcai villamossíneken, majd egy felsővezeték-tartó villanyoszlopnak csapódott.

Darabokra tört a Mercedes eleje

Könnyebb sérülések

Mindkét autóban kirobbantak a légzsákok, így a két sofőr nem szenvedett súlyos sérülést: a Mercedes vezetőjét a légzsák ütötte meg, a BMW-s hölgynek pedig a nyaka rándult meg, mindkettőjüket további vizsgálatok céljából kórházba szállították. Utas pedig egyik autóban sem ült.

Messze került egymástól a két autó

Nem jött villamos

A Mercedes sofőrjének tulajdonképpen szerencséje volt, hiszen a Haller utcán éppen nem jött villamos, márpedig, ha azzal ütközik frontálisan, vélhetően súlyosan megsérül. Az autónak egyébként pár hete lejárt a műszaki vizsgája.

Ebben a kereszteződésben történt a baleset

Pótlóbuszozni kellett

A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat is riasztották, akik áramtalanították a két gépjárművet. A 23-as és a 24-es villamos helyett a Haller utca / Mester utca és a Nagyvárad tér M között mintegy másfél órán keresztül pótlóbusz közlekedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni fotó

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: G.K.