Továbbra is küzdenek az orvosok annak a 34 éves férfinak az életéért, aki pénteken munkahelyi balesetet szenvedett egy nagykanizsai gumiszervizben. Pétert mentőhelikopter szállította kórházba, ahol a bal lábát amputálták.

Nincs túl az életveszélyen

Javult az állapota, de még nincs túl az életveszélyen az a férfi, aki pénteken munkahelyi balesetet szenvedett egy nagykanizsai gumiszervizben. G. Péter egy embernagyságú kereket javított, amikor az szétdurrant, és a légnyomás következtében a szakember messzire repült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mentőhelikopter a helyszínen

A családapa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel szállították kórházba. Mint azt a Bors megírta, a bal lábát amputálni kellett, és jelentősen károsodott Péter arca és több testrésze is. Gergő, a férfi bátyja elmondta: a férfiért továbbra is az intenzív osztályon küzdenek az orvosok.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megszólalt a testvér

„Peti mindig is életvidám ember volt, most pedig gépekre kötve kell látnunk, ha meglátogatjuk a kórházban. Egyszerűen nem szeretnénk belegondolni, hogy elveszíthetjük, még akkor sem, ha sajnos nincs túl az életveszélyen” – fogalmazott Gergő, és hozzátette: a testvérének nagyon sok dolga van még az életben. Többek között fel kell nevelnie az ötéves gyermekét.

Ötéves kislánya várja haza

„Lara egy nagyon okos kislány, aki érzi, hogy baj van. Meg is kérdezte, hogy miért nem mondtuk meg neki, hogy az édesapja kórházban fekszik. Most megpróbáljuk neki elmagyarázni az igazságot, mert sokáig nem hallgathatjuk el előle” – magyarázta Gergő.

Elismert szakember

A testvér fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy Péter Nagykanizsa-szerte elismert gumis szakember. „Olyan híre van a városban, hogy sokan kifejezetten miatta választják a szervizt, ahol dolgozik. Szereti a munkáját, és természetesen megszerezte a hozzá szükséges szakképesítést is. Amikor az én autómmal volt baj, ránézésre megmondta, mi a probléma. Ez azért fontos, mert biztosak lehetünk benne, hogy nem ő hibázott a balesetben” – tette hozzá.

Sejti, mi történhetett

Kamionsofőrként nekem is van rémi rálátásom a szakmára, van is elképzelésem, hogy mi történhetett, de a szakértői vizsgálatok előtt felelőtlenség lenne nyilvánosan találgatnom – szögezte le a testvér.

Talán túl vannak a nehezén

„Négyen vagyunk testvérek, és most azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy mindenben Peti, a menyasszonya, és a kislányuk mellett álljunk. Kétóránként tájékozódunk a kórházban. Volt pillanat, amikor azt mondták az orvosok, hogy amennyiben nem ébred fel az altatásból, lekapcsolják a gépekről, de szerencsére nem így alakult.”

Nincs tudatánál

„Az amputáció után keletkezett egy oxigénhiányos állapot, de mivel magától felébredt, úgy tűnik, a feje most rendben van. Ennek ellenére most sincs tudatánál, hiszen visszaaltatták. Még több műtét vár rá” – tudatta Gergő.

Küzd az életéért

„Hálásak vagyunk az orvosoknak, mert nagyon lelkiismeretesek. Rajtuk biztos nem múlik majd, hogy mi történik. Én is bementem Petihez a kórházba, megfogtam a kezét, és láttam rajta, hogy küzd az életéért. Ettől megnyugodtam, és elmúlt a folyamatos sírógörcsöm. Larát persze nem szeretnénk még hozzá bevinni, mert nem lenne jó, ha ilyen állapotban látná a kislánya” – írja a Bors.

Elvesztette a fél szemét

Péter a sérülései következtében a lába mellett a fél szemét is elvesztette. A másikért még küzdenek az orvosok. „Kapott egy kontaktlencsét, mert a szaruhártyája sérült. Van remény rá, hogy legalább az egyik szemére látni fog” – bízik benne a család. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció