Május óta éber kómában van Szilágyi Richárd. A fiatal rali-navigátor és feleségének első gyermeke hamarosan megérkezik. A gyógyulása érdekében fogott össze a család és a baráti kör. A 8 hetes németországi kezelés 40 millió forintba kerülne.

Megállt a szíve a Dunakanyar Rallyn

Az élet olykor nem azt az utat szánja, amit az ember eltervez, és átíródik az itiner. Ez történt Szilágyi Richárd debreceni navigátorral is, akihez május 27-én, a Dunakanyar Rally pályabejárása közben mentőhelikoptert riasztottak, mert megállt a szíve.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kritikus állapotban volt

Hosszú és többszöri újraélesztés után kritikus állapotban szállították a fővárosi kórház intenzív osztályára, ahol napokon át küzdött a szervezete, és az orvosok semmivel sem tudták biztatni a hozzátartozókat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Éber kómában  

Ricsi napokig élet-halál között lebegett, azonban szervezete nem adta fel a harcot, és dacolva az orvosok által prognosztizált csekély esélyekkel, végül legyőzve minden nehézséget (napokig feküdt lázasan, lélegeztetőgépen, hűtőtakaróval ellátva), hatalmas élni akarásának köszönhetően sikerült a szervezetének felülkerekednie minden nehézségen. A hosszas újraélesztés következtében azonban oxigén hiányos állapot lépett fel, ami miatt kómába került, és azóta is éber kómás állapotban van.

Debrecenben kezelik

A 2021-es bajnokság egyik kategória-bajnok navigátora azóta is egy debreceni ápolási osztályon fekszik. Intenzív rehabilitációra lenne szüksége, ám Magyarországon nincs olyan intézmény, ahol fogadnák.

Nem tud kommunikálni

Bár az éber kóma május óta fennáll, három hét után le lehetett venni a lélegeztetőgépről, környezetére is reagál, ám kommunikációra egyelőre sajnos nem képes – olvashattuk a Együtt Ricsi gyógyulásáért Facebook-oldalon.

Szilágyi Richárd, a tehetséges navigátor

Fotó: Facebook.

Első gyermeküket várják

Szilágyi Richárd felesége várandóssága kilencedik hónapjában jár. Mindennap a férje mellett van, együtt várják első gyermeküket, és mindenki legnagyobb vágya, hogy apa és lánya találkozhasson.

Németországban kezelhetnék

Krisztina felvette a kapcsolatot egy németországi klinikával, ahol – leletei alapján – fogadnák Ricsit. Mint kiderült, hasonló állapotban levő betegeknél reménykeltő eredményeket értek el. 

8 hét, 40 millió forint

A németországi klinikai rehabilitáció 8 hétig tartana, költsége 40 millió forint. Az összeg átutalása után hamarosan kezdődhetne a 30 féle terápiából álló kezelés.

Segítséget kér a család

A család a kezelés költségét nem tudja vállalni – ehhez kérik mindazok anyagi támogatását, akik megtehetik, hogy hozzájárulnak Szilágyi Richárd gyógykezeléséhez. 

Így lehet segíteni

A Sorsod a sorsom Alapítvány Szilágyi Richárd gyógykezelésére létrehozott bankszámlaszáma:

OTP Bank: 11738008-21504798
IBAN (külföldről történő utaláshoz)
HU43117380082150479800000000
BIC/SWIFT kód: OTPVHUHB.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Szilágyi Richárd. Fotó: Facebook.