A dombegyházi tűzeset áldozatának főzés közben gyulladhatott meg a ruhája, Horvátzsidányban pedig az öntöttvas kályha füstcsöve okozott tragédiát.

Tűz Vas megyében

A Vas megyei Horvátzsidányban pénteken késő este tűz ütött ki egy Kőszegi utcai családi házban. A kivonuló tűzoltók az egyik szobában holttestet találtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Eresztett a füstcső

Az épületben öntöttvas kályhával fűtöttek, aminek füstcsöve az illesztéseknél több helyen is eresztett. A tűzoltók rekonstruálták az esetet és begyújtottak a kályhába. A hibás füstcsőből több helyen is füst szivárgott a szobába, feltehetően ez vezetett a tragédiához. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Főzés közben gyulladt meg a ruhája

A Békés megyei Dombegyházán, a Mezőfi utca egy családi házának konyhájában szombat reggel, vélhetően főzés közben meggyulladt egy ember ruhája. A tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz, viszont az áldozat életét vesztette.

Nem volt nagy tűz

Ahogy a Kékvillogó.hu korábban beszámolt róla, lángok csaptak fel csütörtök este a maglódi Auchan-áruházban. Egy pékség kemencéje gyulladt ki. Amire a tűzoltók kiérkeztek, már lánggal égés nem volt, az épület viszont füsttel telítődött.

Tele lett füsttel az épület

Akik bent voltak, időben elhagyták az épületet. A monori hivatásos és a gyömrői önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik ellenőrizték és átszellőztetik az épületet. Jó hír, hogy nem történt személyi sérülés.

Egy kemence lángolt

A kiérkező egységek a helyszínt átvizsgálták, egy kb. 450 négyzetméter alapterületű pékség területén egy elektromos sütőkemence belseje kigyulladt, az ott dolgozók a lekapcsolását elvégezték, porral oltóval az oltást megkezdték, az áruház kiürítését elkezdték – írta az esetről a Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság.

Senki sem sérült meg

Az áruházból 512 fő vásárló és 36 fő személyzet sértetlenül kijött. A kiérkező rajok egy vízsugár segítségével a tüzet eloltották. Az elektromos szolgáltató szakemberei a részleg leválasztását elvégezték. Az egységek a kb. 8 négyzetméteren tűzzel érintett helyszínt hőkamerával átvizsgálták.

Szinte semmi fennakadást nem okozott a tűz

A maglódi Auchan Facebook-oldalán is hírt adott a tűzesetről. Mint írták, a lángokat sikerült gyorsan megfékezni, így az áruház pénteken a szokásos módon kinyit. Egy változás lesz csupán: a pékség nem reggel hatkor, hanem délelőtt 10 órakor kezdi meg a vevők kiszolgálását.

Kérdés, mi történt

Azt egyelőre nem közölték, hogy mi okozhatta a tüzet, emberi mulasztás vagy műszaki hiba. A rendőrség nem adott hírt arról, hogy indult-e büntetőeljárás. Ugyanakkor minden esetben a tűzvizsgálat teszi meg a végleges megállapításokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció