A Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást folytat dr. Csibor István eltűnése ügyében, aki tegnap tűnt el, azóta pedig életjelet nem adott magáról.

A 76 éves bácsi ezt viselte eltűnésekor

A 76 éves férfi 2021. március 25-én a délutáni órákban tűnt el Fadd, György majorból, azóta életjelet nem ad magáról. Dr. Csibor István 165-170 centiméter magas, normál testalkatú, rövid, őszes hajú, barna szemű. Járása lassú, csoszogó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nehezen tájékozódik

Eltűnésekor szürke melegítőt, fekete sportcipőt, világosbarna velúrbőr kabátot viselt. A férfi térben és időben nehezen tájékozódik. Kommunikálni nem nagyon lehet vele betegsége miatt, írja a Police.

Ha bárki bármit tud

A Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki Csibor István jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen bármelyik rendőri szervnél, hívja a 06-74-501-106-os számot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Egy idős asszonyt már hónapok óta keresnek

Mint ahogyan azt a KékVillogó is megírta Szilágyi Piroska közel két hónappal ezelőtt tűnt el Esztergomban. A 63 éves asszony a rendőrség honlapján közzétett információk szerint január 24-én tűnt el, azóta pedig semmiféle életjelet nem adott magáról. Az egyik lánya, Szilvia, most a Ripostnak beszélt arról, hogy a várakozás a legrosszabb, ám két hónap után is reméli, hogy édesanyja épségben hazatér majd, ám egyelőre semmi nem vezetett a nyomára.

Minden követ megmozgat a család

Piroska lánya, Szilvia már februárban is beszélt a Ripostnak arról, hogy keresik az édesanyját, elárulta minden követ megmozgatnak és bármilyen segítség hasznos lehet a számukra. A lap akkor azt írta, hogy a kutyás keresés jól indult, ugyanis az egyik k keresőkutya felvette a hölgy lakásától a szagot és mintegy négy kilométeren keresztül irányt mutatott, viszont egy lápos-mocsaras területnél megakadtak és a körülmények miatt nem tudtak tovább menni. Ezt követően pedig a drónos keresés sem hozott sikert.

Semmi nem vezet eredményre

„Sajnos az elmúlt két hétben semmi nem vezetett eredményre Anyu eltűnésével kapcsolatban! Kerestük kutyákkal, drónnal! Úgy gondolom, most már mindenhol kerestük, ahol lehet! Kérem, mindenkinek ossza… Hátha ad valamilyen életjelet! Ha bárki tud a hollétéről, segítsen!” – írta akkor az asszony lánya a közösségi oldalon.

Zavart lehet az asszony

A posztban egyébként akkor arról is írtak, hogy a 63 éves Szilágyi Piroska pszichésen zavart, orvosi kezelés alatt áll és téveszméi vannak, ráadásul az öngyilkossági hajlam sem kizárható nála. Az asszony egyébként Szalézi utcai otthonából január 24-én 11 és 13 óra között távozott ismeretlen helyre, azóta nem adott életjelet magáról.

Kétségbeesve keresik még mindig

A család két hónap után még mindig kétségbeesve keresi az asszonyt, a lánya,  Tomacsek Szilvia most ismét a Ripost hasábjain beszélt arról, hogy nem adják fel a keresést, illetve az kiderült: nem kizárt, hogy Piroska menekül éppen.https://reingod.com/stat?i=ox16pv0ffmeldhht3yeyp&a=c810a686bd66546ab88be6b890334a154&cb=9083131616751156085

Bujkálhat

Szilvia elmondta, hogy az édesanyja korábban Tatabányán élt, ahol összetűzésbe keveredett a lakótársaival. Ezt követően a hatóság gyámság alá helyezési eljárást indított az asszonnyal szemben, éppen ezért nem kizárható, hogy ez elől bujkál Piroska, írja a lap.

Alaptalanok az asszony félelmei

A lánya szerint azonban Piroska félelme teljesen alaptalan, hiszen amennyiben szükséges, úgy lányai elvállalnák a gyámságot, ez pedig semmiféle negatív hatással nem lenne rá nézve. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: dr. Csibor István – Forrás: Police