A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt azzal az öt elkövetővel – köztük az egyik börtönben lévővel – szemben, akik 2019. év júniusában és augusztusában jelentős mennyiségű amfetamint tartalmazó kábítószerrel kereskedtek Kisbéren.

Így kereskedtek

A vádirat lényege szerint az elkövetők a kábítószerrel kereskedést úgy hajtották végre, hogy az egyik férfi odaadta a kábítószert a nőnek, aki azt a másik két férfi által nála hagyott pénzből kifizette, ezt követően a kábítószert átadta a férfiaknak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ennyiért értékesítették az amfetamint

Az amfetamint megszerző két férfi pedig több fogyasztónak tovább értékesítette azt 2000,- Ft/gramm áron. A pénz és a kábítószer átadásokat a nő börtönben lévő férje szervezte. A kapott pénzből a nő heti rendszerességgel utalt pénzt a férje számlájára.

A rendőrök megtaláltak a kábítószert

A legutolsó alkalommal a nő Kisbéren egy parkolóban tette át a kábítószert az egyik férfi által használt gépkocsiba, ezt követően a Kisbéri Rendőrkapitányság nyomozói intézkedtek a vádlottakkal szemben, melynek során a gépjárműben megtalálták és lefoglalták a közel 1000 gramm nettó tömegű amfetamint, valamint a kábítószer elosztásához szükséges dolgokat is.

Fegyház várhat rájuk

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.

Ezt kéri még az ügyészség

Az ügyészség a börtönből kereskedő férfival szemben indítványozta azt is, hogy a törvényszék a férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn.

Pest megyében hamis gyártottak

Mint azt a KékVillogó is megírta zsámbéki kislaborba vezettek annak a bűnszervezetnek a szálai, melyet a napokban a norvég, illetve a magyar hatóságok közösen lepleztek le.

Nagy mennyiségben kezdték el a hamis gyógyszert gyártani

Telex úgy tudja, hogy a Pest megyei laborban tavaly nyáron egy vegyész segítségével kezdtek el nagyobb mennyiségben Rivotrilt gyártani, amit aztán Norvégiában szándékoztak értékesíteni.

Magyar férfi a bűnszervezet feje

A bűnszervezet feje egy magyar férfi volt, ő volt az, aki gondoskodott a hamis gyógyszerek gyártásához szükséges csomagolás, illetve alapanyagok beszerzéséről, ezenfelül pedigő irányította a zsámbéki vegyészt is, aki a tablettákat lgyártotta.

Így buktak le

Ő volt az a férfi is, aki a társai segítségével végül egy Norvégiban élő másik férfinak eladta a hamis gyógyszereket. A lap úgy tudja,hogy a bűnszervezet akkor bukott le, amikor a norvég rendőrök megállították és ellenőrizték azt a magyar teherautó-sofőrt, aki a tablettákat kicsempészte Magyarországról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ügyészség